Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Πιέσαμε, για τη Φλόγα. Μήπως να κάναμε το ίδιο και για τα άλλα προβλήματα της Ηλείας;


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Ο Δήμαρχος του Πύργου τη δουλειά του έκανε, και σωστά πίεσε τους αρμοδίους για να περάσει -μετά στάσεως, φυσικά- η Φλόγα από τον Πύργο. Διαβάζω σε ενημερωμένες ιστοσελίδες της Ηλείας ότι θα διοργανωθεί και μια μικρή τελετή μπροστά από το Λάτσειο. 

Τι ωραία! Χρόνια είχα να
δώ κάποιον αρμόδιο της Ηλείας να πιέζει. Και να, τώρα, που οι πιέσεις έφεραν αποτελέσματα, και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες. Την ξέρουμε, λοιπόν, τη συνταγή. Πιέζουμε, και διεκδικούμε. Ωραία.

Και τώρα που κάναμε την αρχή με τη Φλόγα, έχω έτσι πρόχειρα μερικά ακόμα θεματάκια -όχι τόσο σημαντικά όσο η Ολυμπιακή Φλόγα, εννοείται!- που χρειάζεται να πιέσουμε ώστε να λυθούν, να πάνε στην οργή τα ρημάδια, κάτι μικροπροβληματάκια είναι, όχι τόσο φοβερά και τρομερά όσο η Παγκόσμια Ολυμπιακή Φλόγα.

Πρώτα μικροπροβληματάκι, που τυχαία μου ήλθε στο μυαλό (όχι ότι μας απασχολεί βρε αδερφέ. Τυχαία μου ήλθε στο μυαλό) είναι κάτι σκουπιδάκια που μαζεύτηκαν στον Πύργο. Όχι ότι ενοχλούν τους κατοίκους της πόλης, Θεός φυλάξοι. Τόσα χρόνια, έχουν γίνει κολλητάρια με τα σκουπίδια, τους αρουραίους, τα κουνούπια.  Αλλά πώς είναι δυνατό να περάσει ολόκληρη Ολυμπιακή Φλόγα από μια πόλη που δεν είναι πεντακάθαρη; Μήπως να ασκήσουμε καμιά πιεσούλα δήμαρχε, βουλευτές, φορείς, να πάνε στην οργή αυτά τα παλιοσκούπιδα για να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα (που μας νοιάζει και μας κόφτει) και μετά, εντάξει, τα ξαναφέρνουμε, δεν τρέχει τίποτα με τους κατοίκους (που δεν μας νοιάζει και δεν μας κόφτει).

Μετά είναι αυτός ο παλιόδρομος, βρε παιδί μου, η Πατρών- Πύργου που τον έχουν παρατημένο και γίνονται κάθε τρεις και λίγο τροχαία. Όχι ότι μας νοιάζει για τις ζωές που χάνονται, σώπα ρε παιδί μου με τέτοια θα ασχολούμαστε τώρα; Αλλά να: Πώς θα περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα μέσα από τα αίματα; Ντροπή δεν είναι; Μήπως να πιέσουμε λιγάκι να ενταχθεί πια κι αυτός ο παλιόδρομος σε κανένα ΕΣΠΑ μπας και καταφέρουμε αυτό που αποτελεί εξαπανέκαθεν το όνειρό μας: Να περνά η Ολυμπιακή Φλόγα, από έναν ασφαλή δρόμο;

Ας λύσουμε πρώτα αυτά τα δυο μικροπροβλήματα, αυτά τα δευτερεύοντα, τέλος πάντων, σε σχέση με το πού θα σταματήσει η Ολυμπιακή Φλόγα (μην πω καμιά βαριά, "γαλλική" κουβέντα και με ακούσει και ο ντε Κουμπερτέν στα Ολύμπια) και μετά βάζουμε κι άλλα "μικροθεματάκια", όπως η τουριστική ανάπτυξη του νομού (όχι για να περνούν καλά οι κάτοικοι, σώπα ντε, ποιος νοιάζεται γι αυτούς; αλλά για να υπάρχουν τουρίστες να χειροκροτούν την Ολυμπιακή Φλόγα!) ο εκσυγχρονισμός της αγροτιάς (όχι για να έχουν χρήματα οι αγρότες, μην μας ταλαιπωρείτε με λεπτομέρειες. Αλλά για να μπορούν να χειροκροτούν με δύναμη τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας).

Έτσι, που λέτε, αιρετοί της Ηλείας, δήμαρχοι, βουλευτές, πρόεδροι, διοικητές: Τώρα που δείξατε σε όλους πόσο αποτελεσματικοί μπορείτε να είστε με τις φοβερές και τρομερές "πιέσεις" που ασκήσατε, για να πετύχετε το μέγιστο για τη ζωή του τόπου μας θέμα, δηλαδή, να περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από την κεντρική πλατεία του Πύργου, ι όχι πό τα περίχωρα, τώρα που δείξατε ότι οι έθοδοί σας φέρνουν αποτελέσματα, και μπράβο σας και ζήτω σας και εύγε σας, κάντε έναν κόπο να πιέσετε όπως μόνο εσείς ξέρετε, όπου μόνο εσείς ξέρετε, για να λυθούν και αυτά τα δυο μικροθεματάκια του νομού.

Άντε να σας δω και να σας χαρώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου