Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα απορρίμματα, αλλά...


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
-->
Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που από την ώρα που ανήλθε στην εξουσία μόνο δεινά και δοκιμασίες επιφυλάσσει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Πράγματι, δεν έχει πρόγραμμα. Πράγματι, δεν έχει σχέδιο ούτε για την Ελλάδα, ούτε ειδικότερα για την Ηλεία. Πράγματι, αφήνει όλες τις ευκαιρίες να πηγαίνουν χαμένες.

Αλλά, για να είμαστε δίκαιοι, στη
χθεσινή ανακοίνωση του για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απόλυτο δίκιο! Πράγματι, είναι μεγάλη η ευθύνη των άλλων κομμάτων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) αλλά και των περιφερειακών αυτοδιοικήσεων, για το ότι δεν υπάρχει ακόμα και σήμερα, εν έτει 2016, περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων στη Δυτική Ελλάδα.

Έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ που καυτηριάζει όσους αντιτίθενται με οικονομίστικα επιχειρήματα τα οποία δεν στέκουν, την προσπάθεια ανακύκλωσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους των απορριμμάτων της Ηλείας.

Έχει δίκιο, απόλυτο δίκιο, ότι από το 1995 η Ηλεία έπρεπε να έχει αδειοδοτημένο ΧΥΤΑ και να μην αντιμετωπίζει τόσα χρόνια –και εσχάτως με οξύτατο τρόπο- αυτή τη δοκιμασία.

Και τέλος έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ που καυτηριάζει την αναβίωση της δήθεν «αντίθεσης» Πύργου- Αμαλιάδας για το θέμα της Τριανταφυλλιάς.

Με μια κουβέντα, πολύ σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το πρόβλημα. Αλλά δεν αναλαμβάνει καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για να το επιλύσει. Είτε σε κεντρικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο.

Αυτό είναι το δραματικό πρόβλημα της Ηλείας, αυτό είναι το δραματικό πρόβλημα όλης της Ελλάδας: Πρέπει να αφήσει πίσω της τόσο τις παλαιές πρακτικές των κομμάτων που την κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια, όσο και τις σημερινές ιδεοληψίες και εμμονές των κυβερνώντων.

Μια πολιτική βασισμένη σε πρακτικές που απέδωσαν σε όλο τον κόσμο, χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και τις εμμονές του παρόντος, αυτό είναι το φάρμακο για την περιοχή μας, αυτό είναι το φάρμακο για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου