Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Κυπαρισσιακός Κόλπος: Στην ουσία της πολιτικής, δεν μπαίνει κανείς


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Σήμερα μας κάνει την τιμή να επισκέπτεται την περιοχή μας ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον κ. Κουίκ των ΑΝΕΛ. Θέμα, ο Κυπαρισσιακός Κόλπος.

Άνοιξα να δω την ατζέντα της επίσκεψης κι έπεσα
επάνω σε μια ανακοίνωση των Οικολόγων- Πράσινων, τους οποίους εκπροσωπεί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο κ. Τσιρώνης. Και είδα κυρίως δυο πράγματα: Την υπεράσπιση του Προεδρικού Διατάγματος, του οποίου την κατάργηση ζητεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, και τις απόψεις των Οικολόγων- Πράσινων για την ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου.

Δείτε, λοιπόν, με ποιον τρόπο το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να εμπαίζει τους πολίτες της Ηλείας, ακόμα και σήμερα, έξι ολόκληρα χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης. Δείτε δηλαδή, με ποιον τρόπο η κάθε πλευρά (υπουργείο- περιφέρεια) τραβάει το σκοινί για δικό της όφελος, με αποτέλεσμα να μην προχωρεί τίποτα:

Η Περιφέρεια ισχυρίζεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα περιέχει λανθασμένα στοιχεία και ζητεί την πλήρη αναμόρφωσή του. Το υπουργείο αντιτείνει ότι το Προεδρικό Διάταγμα είναι "η μόνη λύση" για την ανάπτυξη της περιοχής της νότιας Ηλείας. Και οι δηλώσεις, δίνουν και παίρνουν.

Κανείς, μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στους πολίτες τη θέση τους. ΚΑΝΕΙΣ από τους Ηλείους πολίτες δεν γνωρίζει τι λέει το Προεδρικό Διάταγμα, τι ρυθμίσεις προβλέπει, για ποιους ακριβώς λόγους η Περιφέρεια το απορρίπτει και για ποιους άλλους το υπουργείο το θεωρεί σωστή λύση. 

Στην ουσία της πολιτικής, δεν μπαίνει κανείς. 

Κι από την άλλη, ο κ. Τσιρώνης -μέσω της κομματικής ανακοίνωσης των Οικολόγων Πράσινων- σκορπίζει γύρω- τριγύρω τις αριστερές ιδεοληψίες που έχουν πια χρεοκοπήσει παντού (εκτός από την Ελλάδα...) και σαν τον Δον Κιχώτη, μάχεται με ανεμόμυλους, κι επιτίθεται στα all inclusive ξενοδοχεία. 

Το γεγονός ότι σε όλο τον κόσμο αυτά τα ξενοδοχεία πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, μάλλον διαφεύγει του κυρίου υπουργού. Το γεγονός ότι όπου στην Ηλεία υπάρχουν τέτοιες τουριστικές μονάδες, εκατοντάδες ντόπιοι απασχολούνται και η ανεργία μειώνεται, επίσης φαίνεται να μην τον απασχολεί. 

Και τέλος, ο κ. υπουργός φαίνεται ότι αγνοεί τα πραγματικά περιβαλλοντικά προβλήματα της Ηλείας: Την προβληματική αντιπυρική προστασία, τις ανεξέλεγκτες χωματερές σε όλα, σχεδόν, τα δάση του τόπου μας, την τραγική υποβάθμιση του περιβάλλοντος από ενέργειες λίγων ασυνείδητων, σε βάρος πολλών που την πληρώνουμε χωρίς να φταίμε, με την απαράδεκτη και εξοργιστική απουσία της Πολιτείας, είτε προληπτικά είτε κατασταλτικά. 

Σε αυτά τα ερωτήματα, υποθέτω ότι ο κ. υπουργός δεν θα έχει το χρόνο να δώσει απαντήσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου