Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο στην Πελοπόννησο, όχι στην Ηλεία...


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Το είπε ξεκάθαρα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, αλλά και να μην το έλεγε, εμείς θα το
ξέραμε από μόνοι μας: Η Πελοπόννησος υλοποιεί βήμα- βήμα το πιο σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο της χώρας. 

Το είπε στα εγκαίναι του νέου εθνικού αυτοκινητόδρομου Λεύκτρου- Σπάρτης, που φέρνει την πρωτεύουσα της Λακωνίας σε απόσταση μόλις δυο ωρών από την Αθήνα, οδικώς. Και σε τι δρόμο! Σύγχρονο, ασφαλή, να χαίρεσαι να οδηγείς. 

Εν έτει 2016, λοιπόν, κ ιαφού οι πολιτικάντηδες όλων των αποχρώσεων μας γέμισαν φούμαρα επί χρόνια και χρόνια ατέλειωτα, η Σπάρτη απέχει οδικώς δυο ώρες από την Αθήνα. Ένας οδηγός που θέλει να γλυτώσει τη ζωή του, κάνει δυο ώρες από τον Πύργο το πολύ ως το Αίγιο. Κι από εκεί, άλλο τόσο για την Αθήνα. Κι αν ο οδηγός που λέμε, θέλει να κάνει το γύρο της Πελοποννήσου, πάει από Καλό Νερό- αλλαγή, Μεγαλόπολη- Τρίπολη- Κόρινθο Αθήνα, κάνοντας από τον Πύργο ασταμάτητα τρεις ώρες και κάτι. 

Μπράβο. Μόνο μπράβο πρέπει να πούμε στους πολιτικούς της Αρκαδίας και της Λακωνίας, που μπορεί στα καφενεία και στα κανάλια τα τοπικά να κονταροκτυπιούνται, αλλά όταν πρόκειται για το συμφέρον της περιοχής τους, δίνουν τα χέρια στην Αθήνα και παλεύουν από κοινού. Όποιοι είναι κυβερντητικοί, ξημεροβραδιάζονται στα υπουργικά γραφεία. Κι όποιοι είναι αντιπολιτευόμενοι, βομβαρδίζουν με ερωτήσεις κι επερωτήσεις, οργανώνουν κινητοποιήσεις, πιέζουν ποικιλοτρόπως.

Στην Ηλεία; Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές: Οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι όλων των αποχρώσεων μας παραμυθιάζουν επί χρόνια ατελείωτα. Αυτό το κομμάτι του δρόμου Πάτρα- Πύργος, έχει καταντήσει χειρότερο κι από το Γιοφύρι της Άρτας. Χειρότερο, γιατί τουλάχιστον το ΓΙοφύρι είχε κτιστεί ως τη μέση. Αλλά ο δρόμος Πάτρα- Πύργος, δεν έχει φτιαχτεί ούτε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. 

Μπράβο στους πολιτικούς της Αρκαδίας και της Λακωνίας. Ενωμένοι διεκδικούν τα συμφέροντα του τόπου τους, αλλά αυτή τους η ενότητα δεν καταργεί την πολιτική διαφορά, την πολιτική αντιπαράθεση. Με μια κουβέντα, οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι και ώριμοι, απέναντι στην εντολή που τους έδωσαν οι πολίτες. 

Για τους πολιτικούς της Ηλείας, τι να πω... Πείτε καλύτερα εσείς. Με σχόλια εδώ μέσα, ή μονολογώντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου