Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η «Τόλμη και Γοητεία» ή η «κατασκευή του δρόμου Πάτρα- Πύργος» είναι μεγαλύτερο σίριαλ;


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
 
Το σίριαλ με τα περισσότερα επεισόδια, είναι το «Τόλμη και Γοητεία» ή το «κατασκευή κλειστού αυτοκινητόδρομου Πάτρα- Πύργος»; Μέχρι πριν λίγο, νόμιζα ότι
είναι το πρώτο. Τώρα είμαι βέβαιος ότι το σίριαλ της κατασκευής ενός ευρωπαϊκού δρόμου για τους «ιθαγενείς» που κατοικούν ή επισκέπτονται την Ηλεία, έχει πολύ περισσότερα επεισόδια. 

Η τελευταία –ως τώρα- περίοδος, περιλαμβάνει τη ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ εξαίρεση του κομματιού Πάτρα- Πύργος από την Ολυμπία Οδό (τι ντροπή! Να λέγεται Ολυμπία Οδός και να μην έχει καμία σχέση με την Ολυμπία!!!) και την απόφαση το κομμάτι Πάτρα- Πύργος να δημοπρατηθεί αργότερα με κονδύλια του… ελληνικού δημοσίου. Του δημοσίου ,δηλαδή, που δεσμεύει κρατικά χρήματα όλων των φορέων που ελέγχει και που έχει κηρύξει στάση πληρωμών σε ολόκληρο τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό το δημόσιο λέει ο αρμόδιος υπουργός (και δεν ντρέπεται!) Σπίρτζης ότι θα χρηματοδοτήσει το δρόμο Πάτρα- Πύργος! Κι όχι μόνο αυτό το αίσχος. Επίσης είπε ο ανεκδιήγητος Σπίρτζης, ότι το έργο θα δημοπρατηθεί τμηματικά, όχι ολόκληρο. Δηλαδή δεν θα έχει την ευθύνη ένας εργολάβος, αλλά ΟΚΤΩ! Μύλος!

Και ενώπιον αυτής της εξόφθαλμης κοροϊδίας εκ μέρους της κυβέρνησης, αντί ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, κι από κοντά κι οι άλλοι της αντιπολίτευσης, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΔΙΚΙΑ έναντι της Ηλείας, ο βουλευτής κ. Μπαλαούρας κάνει δηλώσεις περί του ονόματος της Μακεδονίας, και άλλων τινών, ασχέτων προς τα προβλήματα του νομού. Οι άλλοι, απλώς σιωπούν. Τουμπεκί, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Και σα να μην έφταναν αυτά, ο κ. Σπίρτζης μας κοροϊδεύει κατάμουτρα!!! Ανήρτησε στη «Διαύγεια» τη δημοπράτηση του τρίτου κομματιού (Κυλλήνη- Αμαλιάδα). Ε! για να δημοπρατεί το τρίτο κομμάτι η υπουργάρα, θα σκεφτεί κάθε λογικός άνθρωπος, θα έχουν ολοκληρωθεί ή έστω θα έχουν προχωρήσει τα έργα στις δυο πρώτες. 

Αλλά εδώ, ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό: Όχι μόνο δεν έχουν ολοκληρωθεί τα δυο πρώτα κομμάτια (Πύργος- Δουνέικα και Δουνέικα- Αμαλιάδα) αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ! Κι ο αθεόφοβος υπουργός δήθεν προχωρεί στη δημοπράτηση του τρίτου κομματιού, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών.
Κι όχι μόνον αυτό: Όταν ερωτάται ο «σύντροφος» Σπίρτζης, ρίχνει την καθυστέρηση τάχαμου στην απεργία των μηχανικών και των εργολάβων.

Και κανένας βουλευτής, αξιωματούχος ή άλλος αιρετός του νομού δεν τον ρωτάει δημόσια: Εάν λήξει η απεργία, θα ξεκινήσουν τα έργα; Δεν ρωτάει κανείς, διότι η απάντηση είναι ΟΧΙ. 

Δεν θα ξεκινήσουν τα έργα, πριν εγκριθεί ο φάκελος μεγάλου έργου από τις υπηρεσίες των Βρυξελλών. Εσείς, τώρα, τι λέτε; Ότι οι Βρυξέλλες θα εγκρίνουν μια κατάτμηση σε ΟΚΤΩ εργολαβίες, ενός δρόμου που εξαιρέθηκε από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για να χρηματοδοτηθεί από… εθνικούς πόρους;
Στο μεταξύ, οι δημοπρασίες μπορούν να εξελίσσονται… κανονικά (Γύρευε τώρα τι σημαίνει κανονικά, αφού δεν ξεκινούν τα έργα…).

Κανείς δεν διαμαρτύρεται, κανείς δεν φωνάζει, κανείς δεν κινητοποιεί τους πολίτες που παίζουν τη ζωή τους κορώνα- γράμματα σε αυτό το δρόμο- καρμανιόλα. Κι η «πρώτη φορά Αριστερά» που δήθεν δεν θα ακολουθούσε τις πρακτικές των προηγούμενων, κάνει τα ίδια και χειρότερα. Αδικεί την Ηλεία και τους πολίτες της και την καταδικάζει να βλέπει τα παιδιά της να σκοτώνονται σε ένα δρόμο που έχει αποδείξει πόσο επικίνδυνος είναι, ακόμα και για καλούς οδηγούς.

Όσο για τους πολιτικούς του νομού; Ετοιμαστείτε! Θα σας στείλουν ευχές για Καλή Ανάσταση. Ελπίζω να συμπεριλάβουν στις ευχές και τους νεκρούς της καρμανιόλας Πάτρα- Πύργος.-

Ελάτε να συναντηθούμε στο facebook- μπείτε εδώ και κάντε like στη σελίδα 

Βρείτε την Ηλεία Ενωμένη στο facebook πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου