Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Επιτέλους! Να ένας πολιτικός, που νοιάζεται για την προστασία της υπαίθρου



Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Εκεί που νομίζουμε ότι κανείς από τους πολιτικούς δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες του, εκεί που πιστεύουμε ότι δεν έχουμε, πια, καμιά ελπίδα, σε αυτό ακριβώς το σημείο της δικής μας απελπισίας, έρχεται μια είδηση για να
μας δείξει ότι και ελπίδα υπάρχει, και κυρίως, υπάρχουν πολιτικοί που νοιάζονται για τους πολίτες και δίνουν μάχες για τα συμφέροντα της πατρίδας τους.

Μιλώ για τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, που είχε το θάρρος να πει ένα μεγάλο «όχι» στην πρόταση που έγινε για εμπορική  και επενδυτική συμφωνία Ευρώπης και ΗΠΑ. Ο Ολάντ δήλωσε απερίφραστα: «στην παρούσα συγκυρία η θέση της Γαλλίας είναι ένα καθαρό ‘όχι΄».

Πώς δικαιολόγησε ο Ολάντ (γεια στο στόμα του, άντε και στα δικά μας!!!) τη γαλλική στάση; Είπε: «Εμείς εδώ στη Γαλλία έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε κάποιες θεμελιώδεις αρχές. Η συνθήκη απειλεί το μέλλον της γεωργίας μας. Η προάσπιση της γαλλικής υπαίθρου σημαίνει την προστασία του τρόπου ζωής μας».

Ξαναδιαβάστε, παρακαλώ, τι είπε ο πρώτος πολίτης ολόκληρης Γαλλίας! Είπε αυτό που ποτέ δεν ξεστόμισε κανένας πολιτικός της Ελλάδας, κανένας πολιτικός της Ηλείας. Είπε ότι Η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ.

Ναι! Υπάρχουν πολιτικοί (όχι εδώ! Αλλού!) που συνδέουν τον τρόπο ζωής μιας χώρας με την προάσπιση της υπαίθρου. Που δεν έχουν κλειστεί στις μεγαλουπόλεις και δεν έχουν αφήσει τις Ηλείες της δικής τους χώρας στο έλεος του Θεού, όπως οι δικοί μας. Που είναι όντως ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, που λένε «όχι» εκεί που πρέπει και μεταδίδουν στους πολίτες το νόημα των θέσεων που παίρνουν.

Πότε ακούσατε έναν πολιτικό του νομού μας να λέει κάτι παρόμοιο; Να λέει δηλαδή ότι μόνο εάν προασπίσουμε την αγροτιά, θα προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής ολόκληρης της χώρας; Το ακούσαμε από τον Ολάντ. Και ποιας χώρας! Της Γαλλίας, της δεύτερης πιο ισχυρής και πιο πλούσιας χώρας της Ευρώπης!

Και τι δεν θα έδινα να ακούσω μια τέτοια κουβέντα από έναν πολιτικό της Ηλείας. Και τι δεν θα έδινα να τον έβλεπα αυτή του την κουβέντα να την κάνει πράξη.

Όνειρα... Οι πολιτικοί μας, θα μας κτυπήσουν φιλικά στην πλάτη, θα πουν μια αδιάφορη φράση για τη γενική πολιτική, για τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, για τα Σκόπια, για την Τουρκία, για το υπερπέραν, αλλά για τα χωράφια μας και την παραγωγή μας, ούτε λέξη. Ούτε λέξη. Άλλωστε, κανείς από τους πέντε βουλευτές του νομού μας δεν είχε την ευαισθησία να μετάσχει στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, στην οποία γίνεται αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στον αγροτικό τομέα. Έχουν άλλες προτεραιότητες: Μεγάλες! Όχι τις ταπεινές του νομού. Μεγαλοπιάνονται. Και ξεχνούν και τους πολίτες της Ηλείας που τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο, και την ίδια την Ηλεία.

Πέντε, δέκα, εκατό Φρανσουά Ολάντ χρειάζεται η Ελλάδα. Να λένε όχι, και να συνδυάζουν τον τρόπο ζωής με την αγροτιά και την προστασία της υπαίθρου.

Όταν θα βρούμε έστω και έναν, να τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις! Να τον στηρίξουμε, γιατί από Μαυρογιαλούρους γεμίσαμε. Κανέναν σοβαρό δεν βλέπω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου