Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μεγάλη ευκαιρία! Λύση για τα σκουπίδια ΤΩΡΑ!


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Η συνάντηση των δημάρχων της Ηλείας με την πρόεδρο του ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, ανοίγει ένα πολύ μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για να λυθεί, επιτέλους, το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών που
βασανίζει τους Ηλείους και ντροπιάζει την περιοχή μας.

Είναι σίγουρο, πια, ότι στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η κατασκευή χώρου διαχείρισης απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, κι έτσι να δοθεί μια λύση στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα.

Προσέξτε, όμως: Η λύση της Τριανταφυλλιάς είναι μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση. Μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε και χωρίς καμία καθυστέρηση να υλοποιήσουμε μια ΜΟΝΙΜΗ λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων για ολόκληρη την Ηλεία.

Από τι θα μας γλυτώσει η λύση της Τριανταφυλλιάς; Από νέα σκουπιδοβουνά στον Πύργο, την Αμαλιάδα και άλλες πόλεις της περιοχής μας. Ήδη οι εφιαλτικοί όγκοι έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, καθώς ο ΧΥΤΑ της Παλαίρου έχει προβλήματα (που πληρώνουμε... εμείς!) ενώ υπέστη βλάβη και ο δεματοποιητής... Δηλαδή, το παραμικρό να συμβεί σήμερα, γεμίζει ο τόπος με σκουπίδια.

Συνεπώς, η Τριανταφυλλιά είναι μια λύση. Λύση ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ, επαναλαμβάνω. Η οριστική διευθέτηση του ζητήματος είναι μια επίπονη διαδικασία, που απαιτεί πολιτικό θάρρος από όσους αναλάβουν το βαρύ αυτό έργο και καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης με τους Ηλείους πολίτες, που είδαν κι απόειδαν, και πια δεν εμπιστεύονται κανέναν.

Εάν και πάλι το πολιτικό σύστημα της Ηλείας ολιγωρήσει, εάν και πάλι επαναπαυθεί στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ανακούφιση που σε λίγο καιρό θα φέρει η Τριανταφυλλιά, τότε είναι άξιο της τύχης του κι αυτό, κι εμείς που το ανεχόμαστε.

Δράση, τώρα.

Λύση οριστική, τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου