Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Περιμένω να δω σήμερα πόσοι θα κλείσουν το δρόμο για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι γίνεται πράξη μια πρωτοβουλία, που κατά τη γνώμη μου θα δείξει πολύ σημαντικά πράγματα για το νομό και τους κατοίκους του. Πρόκειται για την πρόσκληση του
δήμου Ζαχάρως να κλείσει ο δρόμος, προκειμένου να παρουσιαστεί μια διαμαρτυρία για την μη ανάκληση της υπουργικής απόφασης για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Η κινητοποίηση είναι σημαντική, όχι για το αν τελικά θα καθορίσει την τύχη αυτής της απόφασης, αν δηλαδή θα "νικήσει" η Πάτρα κι η Περιφέρεια, ή η Αθήνα και το Υπουργείο. Για άλλους λόγους είναι σημαντική η κινητοποίηση.

Είναι σημαντική, γιατί θα δείξει ΠΟΣΟΙ θα παρευρεθούν σε αυτήν. Εάν μαζευτούν περί τα 100 άτομα, είναι προφανές ότι η "μάχη" που ξεκινά ο δήμος ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ. Εκατό ή εκατόν πενήντα άτομα μπροεί κάλλιστα να κινητοποιήσει ένας δήμος, δεν μιλάμε για "λαϊκή απαίτηση".

Αν, αντίθετα, στην κινητοποίηση είναι πάνω από 500 άτομα, τότε φαίνεται ότι υπάρχει μια λαϊκή βούληση προς την κατεύθυνση που λέει ο δήμος. Κι αυτό πρέεπι να το λάβει υπόψη της η κεντρική εξουσία της Αθήνας.

Σε κάθε περίπτωση, η Ηλεία (και ειδικότερα η Ζαχάρω) πλήρωσε στο παρελθόν πολύ ακριβά τις "επιδιώξεις" και τους "στόχους" που διάφοροι φορείς, αρμόδιοι και μη, έθεταν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων. Η αντίληψη ότι ο Ηλείος πολίτης "δεν ξέρει βρε παιδί μου" κα ισυνεπώς πρέπει κάποιοι δήθεν "φωτισμένοι" να αποφασίζουν κι εκείνος να στηρίζει, είναι μια χρεοκοπημένη αντίληψη. Και πρέπει να τελειώνουμε με αυτή, το συντομότερο. 

ΜΟΝΟ με την ενημερώση και την ενεργό συμπαράσταση των ανθρώπων της Ηλείας, μπορούν να κερδηθούν τέτοιες μάχες. Όχι αλλιώς.

Περιμένω να δώ ΠΟΣΟΙ θα πάνε σήμερα να κλείσουν το δρόμο. Για να βγάλω συμπεράσματα για το βαθμό που ο πολίτης της νότιας Ηλείας γνωρίζει κι έχει πάρει θέση για το τι θέλει να γίνει στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.-

Ελάτε να συναντηθούμε στο facebook- μπείτε εδώ και κάντε like στη σελίδα 


Βρείτε την Ηλεία Ενωμένη στο facebook πατώντας εδώ

2 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ . Ο ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ,ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ .ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ . ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΑΙΑΦΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ,ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ .ΑΡΑ ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΛΑ .................''ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ ''ΣΤΩ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου φίλε, καταλαβαίνω τι λες και σε μεγάλο βαθμό με βρίσκεις σύμφωνο. Το ζήτημα πυο θέτω, ΔΕΝ είναι ποια λύση είναι η καλύτερη- αυτό θα το βρούμε. Το ζήτημα που θέτω είναι ΑΝ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ είναι διατεθειμένος να σηκωθεί από τον καναπέ του και να διεκδικήσει. Αν αυτό συμβεί, έστω και για λάθος κινητοποίηση, τότε θα υπάρχει ελπίδα ότι θα σηκωθεί και θα διεκδικήσει και για τη σωστή αιτία. Αυτό πιστεύω και νομίζω ότι δεν διαφωνούμε. Χωρίς τον πολίτη, τίποτα δεν γίνεται. Καλημέρα και καλή συνέχεια

      Διαγραφή