Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Οι άνθρωποι της Ηλείας αποδεικνύουν ότι μπορούν!


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
-->
Υπερηφάνεια κι αισιοδοξία με γέμισε η είδηση ότι η οικογένεια Μπριντζίκη παρήγαγε την πρώτη μπύρα που παράγεται στην Ηλεία. Το όνομα Μπριντζίκη, βέβαια, είναι ήδη brand name στο χώρο του ποιοτικού κρασιού, αλλά τώρα
επεκτείνεται και στη μπύρα. Για μένα, όμως, ήταν ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση το ότι η είδηση αυτή έλαβε μεγάλη δημοσιότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκατοντάδες, ίσως πάνω από χίλιοι, συμπατριώτες μας έσπευσαν να δηλώσουν την ευχαρίστησή τους και να διαδώσουν την είδηση.

Γιατί; Κατά τη γνώμη μου διότι με αυτό τον τρόπο υποδηλώνουμε ότι Η ΗΛΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ. Οι άνθρωποι της είναι προκομμένοι, δουλευταράδες, φιλότιμοι. Και σε πολλές περιπτώσεις, πρωτοπόροι. Κι αυτό είναι κάτι που ικανοποιεί και κάνει εμάς τους Ηλείους να καμαρώνουμε. Η νέα επιτυχία Μπριντζίκη έρχεται να προστεθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις εκμετάλλευσης οπωροκηπευτικών στον κάμπο, στις νέες μονάδες εξαγωγής ελαιολάδου στα ημιορεινά, σε προσπάθειες (που είναι ακόμα στη γέννεση τους ή και στα χαρτιά) για μύρτιλο και άλλες καλλιέργειες στα ορεινά. Στο κρασί από το Λαντζόι που κατακτά τη Νέα Υόρκη. Και σε τόσα άλλα προϊόντα της ηλειακής γης, που γίνονται ανταγωνιστικά από τα χέρια των Ηλείων.

Η Ηλεία μπορεί. Οι άνθρωποι της το αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία. Τι χρειάζεται; Κονδύλια από το κέντρο (Αθήνα), υποδομές για διευκόλυνση των ντόπιων προσπαθειών, και καθοδήγηση. Γιατί δεν είναι μόνο οι δυο-τρεις-πέντε γνωστοί επιχειρηματίες, που παλεύουν, προσπαθούν και πετυχαίνουν. Είναι κι οι αγρότες, που μεγάλο κλήρο δεν έχουν, αλλά την πονάνε τη γη τους, και θέλουν να τη δουν να καρποφορεί ακόμα περισσότερο και καλύτερα. Είναι κι οι άνθρωποι του τουρισμού που συνειδητοποιούν τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και ξεπερνούν τις δυνάμεις τους, μέσα σε ένα πλήρως αντίξοο οικονομικό περιβάλλον, με την Ηλεία να είναι από τους ελάχιστους, αν όχι η μόνη περιοχή χωρίς κλειστό αυτοκινητόδρομο, χωρίς μεγάλο λιμάνι και χωρίς πολιτικό αεροδρόμιο.

Μια στήριξη από την Πολιτεία, σε αντιστάθμισμα αδιαφορίας δεκαετιών χρειάζεται ο τόπος μας. Και μετά να δεις πόσους Μπριντζίκιδες, Σούληδες, Σταυρόπουλους κι ένα σωρό άλλους θα δείξουμε ότι έχουμε.-

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΕΙΤΑΝΙΔΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ,,, ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΜΠΡΙΝΤΖΙΚΗ ΣΤΟ ΛΑΤΖΟ'Ι' :

    ΑπάντησηΔιαγραφή