Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ένας Ηλείος, συγκρίνει και θλίβεται...



Σήμερα αντί για ένα δικό μου σχόλιο, παραθέτω αυτούσιο το σχόλιο του συντοπίτη μας Άρη Ραμαντά, όπως το ανάρτησε στην
ομάδα "Ηλεία Ενωμένη" στο facebook:

Με την ευκαιρία της επίσκεψής μου στη Θεσσαλία με το σχολείο μου και για Πάσχα και την συζήτηση που είχα με σημαντικούς παράγοντες της περιοχής, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.

Στον νομό Ηλείας πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή αυστηρός νόμος περι ευθύνης ψηφοφόρων.
 
Βουλευτές και τοπικοί άρχοντες ακούν τα εξ αμάξης μεχρι την κυριακή της ψηφοφορίας , την κυριακή τους ξαναψηφίζουν για να εχουν να βρίζουν απο δευτέρα. Εχουν πιάσει το νόημα οι αιρετοί μας , δημόσιες σχέσεις-κοινωνικές εκδηλώσεις -φωτογραφία στον τοπικό τύπο . Τελος. Εργο? ποιο εργο? Εξπερ του είδους ο Μαυρογιαλούρος καλοχαιρέτας αντιπεριφερειάρχης.
 
Στη Θεσσαλία ξαναβγήκε ο Αγοραστός γιατι παρουσίασε σημαντικο εργο οπως μου είπαν και είδα με τα μάτια μου τους κλειστούς αυτοκινητοδρομους ταχειας κυκλοφορίας που συνδέουν τις μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας.
 
Στην Καρδίτσα δεν βγήκε βουλευτής ο Σπύρος Ταλιαδούρος, απο το μεγαλύτερο πολιτικό "τζακι" της Θεσσαλίας και οχι μόνο.
 
Οι μεγάλες πόλεις της Θεσσαλίας είναι ετη φωτός μπροστά απο τον Πυργο και την Αμαλιάδα. Λειτουργικοί πεζόδρομοι (οχι ενας) , πεντακάθαρες, λειτουργικες πλατείες, πάρκα, πολλες παιδικές χαρές, λειτουργικοί ποδηλατόδρομοι που εξυπηρετουν τους πολίτες στα ψώνια τους( Στην Αμαλιάδα οι ποδηλατόδρομοι οδηγούν απο το τίποτα στο πουθενα). Ανθρώπινες πόλεις γενικώς.
 
Η Θεσσαλία εχει εκμεταλευτεί στο έπακρο τους τουριστικούς προορισμούς. Εδώ? μερικοί ηρωικοί τουρίστες με αντιασφυξιογόνες μάσκες επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία και σε χρόνο dt επιστρέφουν στα κρουαζερόπλοια.
 
Επισκεφτήκαμε με την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μου τον μοναδικό υγροβιότοπο κοτυχίου-στροφυλιάς. Πλήρης εγκατάλειψη . Οπως μας είπαν οι ηρωικοί εργαζόμενοι το κοτύχι σε πέντε χρόνια δε θα υπάρχει. Γιατί? Γιατί δεν γίνεται το απλό . Προστασία απο τις προσχώσεις λογω πλημηρων. Γιατι η κτηματική υπηρεσία δεν εχει κάνει ουτε οριοθετηση της λιμνοθάλασσας. Επίσεις κατι απλό . Δεν εχουν γίνει ήπιες τουριστικές παρεμβασεις στον υγροβιοτοπο.
 
Τι να πεις για τις υπεροχες παραλίες μας, τον Καιαφα και και και
 
ΘΛΙΨΗ.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΚΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΖΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ..... ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΠΑΣΧΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΠΑΡ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΜΑΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΧΤΗ ...ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΜΠΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΛΛΟΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ .... Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΘΕΟΣ ΧΩΡΕΣΤΟΝ ΠΑΛΕΨΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ...ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ....ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΠΟΣ ΤΙΣ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΑΖ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ...... ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΞΕΝΙΑ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΥΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΛΟΙ ...... ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΚΟ ΧΑΛΙ ...ΤΑ ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΑΦΑ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ CAMPING ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΤΡΩΓΛΗ ΟΙ ΘΙΝΕΣ ΣΤΟ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΕΣΦΙΖΕ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΠΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ ΟΛΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΝΓΧΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΕ ΜΠΛΕ ΣΗΜΑΙΑ .....ΡΩΤΗΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΕΝ ΝΤΟΠΙΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΝΑ ΠΑΝ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ....ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑΤΙ ...... ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΜΠΛΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΚΟΚΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ( ΔΙΑΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ) ΚΑΠΟΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΙΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΩ ΟΙ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΡΑΝΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΑ ...ΟΣΟΙ ΛΟΞΟΔΡΟΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΜΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή