Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επιτέλους, λειτουργεί η Τριανταφυλλιά, αλλά είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση, όχι μόνιμη

-->
-->
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Η λειτουργία της Τριανταφυλλιάς ως προσωρινού σταθμού επεξεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης απορριμμάτων λύνει προσωρινά ένα τεράστιο θέμα δημόσιας υγείας, επιπέδου διαβίωσης και εικόνας του Πύργου, της Αμαλιάδας, της Γαστούνης και
της Αρχαίας Ολυμπίας.


Με μια λέξη, σταματά το πανελλήνιο ρεζιλίκι να μην μπορεί μαι ολόκληρη περιοχή να διαχειριστεί τα απορρίμματα της. Κι από αυτή την άποψη όχι μόνο είναι ευχάριστο, αλλά είναι, ίσως, η σημαντικότερη είδηση που ακούσαμε εδώ και πολλούς μήνες στην Ηλεία. Δημοτικοί παράγοντες αγωνίστηκαν, έδωσαν μάχες, δεν το έβαλαν κάτω όταν βρήκαν κλειστές πόρτες και, με τεράστια καθυστέρηση μεν, αλλά σε λειτουργία  από χθες, τουλάχιστον λύνεται προσωρινά αυτό το κορυφαίο πρόβλημα.



Προσωρινά, όμως. Γιατί η λειτουργία του κέντρου στην Τριανταφυλλιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. Ουσιαστικά μας δίνει χρόνο, να προετοιμάσουμε την οριστική λύση του προβλήματος. Γι αυτό όσοι νομίζουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι το τέλος της διαδρομής, πλανώνται πλάνην οικτρά, και πολύ φοβάμαι ότι όταν αυτή η προσωρινή λύση ολοκληρώσει τον κύκλο της, αν αμέσως δεν οργανωθούμε, θα ξαναβρεθούμε ενώπιον του αδιεξόδου το οποίο είχαμε μπροστά μας τα τελευταία χρόνια.



Τώρα, έχουμε χρόνο. Μπορούμε δηλαδή να επιλέξουμε τον τόπο, τη μέθοδο και την τεχνολογία που μας κάνει, ώστε να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων, που κατά τη διαχείριση τους θα παράγει κι ενέργεια, προς όφελος των πολιτών που ζουν στον Πύργο, την Αμαλιάδα και τις άλλες πόλεις του τόπου μας.



Αυτό που πρέπει να έχουμε σήμερα στο μυαλό μας, είναι ότι η Τριανταφυλλιά, όπως λειτουργεί από τη Δευτέρα, είναι μια ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση. Χρόνο μας δίνει, όχι τελεσίδικη λύση στο πρόβλημα. Αυτό ας μην το ξεχνά κανείς αρμόδιος, για να μην ξαναζήσουμε το γνωστό εφιάλτη.




1 σχόλιο: