Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Για τον υπουργό Σπίρτζη, ο δρόμος καρμανιόλα Πάτρα- Πύργος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Πόση ακόμα απογοήτευση ανάμικτη με οργή θα μας προσφέρει αυτό το πολιτικό σύστημα, που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει; Πόση οργή ανάμικτη με
περιφρόνηση μπορεί να μας προκαλέσει ένας υπουργός που σινάμενος- κουνάμενος αναφέρεται στην ταχεία πρόοδο όλων των μεγάλων έργων και ΑΓΝΟΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ το δρόμο- καρμανιόλα, γνωστόν και ως "εθνική" (εδώ γελάνε) οδός Πάτρας -Πύργου;

Όλα λοιπόν πάνε καλά για τον κύριο Σπίρτζη. Όπως γράφει στην προσωπική του σελίδα ο φίλος μου, δημοσιογράφος Γιώργος Φάκος, ο κ. Σπίρτζης μιλώντας σε "κόκκινο" ραδιοφωνικό σταθμό είπε ότι το 2017 θα παραδοθούν οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στην κυκλοφορία των οχημάτων. Αναφέρθηκε λεπτομερώς σε καθέναν από αυτούς αλλά δεν είπε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ για την καρμανιόλα που σκοτώνει συνέεια επί χρόνια ανθρώπους, ανάμεσα στην Πάτρα και τον Πύργο.

Είναι βέβαιο ότι η εξουσία δεν έχει μάτια γι αυτήν εδώ την περιοχή, εκτός εάν ΕΜΕΙΣ οι πολίτες τους υποχρεώσουμε να μας πάρουν στα σοβαρά.

Μόνη προσπάθεια που ξέρω ότι γίνεται είναι η σελίδα που φτιάξαμε στο facebook, με τίτλο ΟΧΙ άλλοι νεκροί στο δρόμο Πάτρα- Πύργος. Ζητώ παρεμβάσεις τώρα. Ξεκινήσαμε με ενθουσιασμό να γεμίσουμε τη σελίδα, ώστε να δείξουμε στον κάθε Σπίρτζη πως οι πολίτες αυτού εδώ του τόπου ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ άλλους νεκρούς, επειδή η Πολιτεία δεν κάνει αυτονόητα το χρέος της.

Ξεκινήσαμε με ενθυοσιασμό, αλλά "κολλήσαμε" κάπου στους 450. Με 450 στη σελίδα, κανείς δεν πρόκειται να μας πάρει στα σοβαρά, όπως καταλαβαίνετε. Ή θα δημιουργήσουμε ένα ιντερνετικό ΚΙΝΗΜΑ, θα ΜΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ, θα ΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ, ώστε να γίνουμε χιλιάδες κι η φωνή μας να ακουστεί, ή θα μείνουμε απαθείς, άφωνοι, αδιάφοροι, περιμένοντας τους επόμενους νεκρούς στο δρόμο- καρμανιόλα.

Εξεγερμένοι, λοιπόν, ή άφωνοι; Διαλέξτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου