Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Κανείς δεν διεκδικεί έργα για την Ηλεία. Έτσι, έργα γίνονται αλλού



-->
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Η είδηση γράφτηκε προχθές σε όλα τα μέσα Ενημέρωσης: Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος περιφερειακός δρόμος της Λαμίας. Προσέξτε. Δεν μιλάμε για ΤΟΝ εθνικό δρόμο που διασχίζει τη
Φθιώτιδα, αυτός έχει γίνει πραγματικά ευρωπαϊκός εδώ και πάνω από μια δεκαετία, όταν φτιάχτηκε το (ως τότε) θανατηφόρο "Πέταλο του Μαλιακού". Μιλάμε για έναν μάλλον δευτερεύοντα δρόμο, έναν «περιφερειακό» όπως λέει και το όνομά του, που απλώς διευκολύνει τα αυτοκίνητα που έρχονται από το Δομοκό και κατευθύνονται προς το Καρπενήσι, να μην μπαίνουν μέσα στην πόλη της Λαμίας.

Γιατί τα γράφω αυτά; Διότι ενώ η κρίση διαρκεί ήδη έξι χρόνια, ενώ ακούμε μονίμως από την Αθήνα ότι «το κράτος είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας» κι αυτό παρουσιάζεται ως δικαιολογία για να παραπέμπεται στο απότερο μέλλον η κατασκευή ενός κλειστού αυτοκινητόδρομου και στην Ηλεία, εν τούτοις βλέπουμε ότι για νομούς και περιοχές που ξέρουν να πιέζουν και να διεκδικούν, «λεφτά υπάρχουν».

Σήμερα στην Ηλεία δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ φορέας που να έχει θέσει ως πρώτη του προτεραιότητα την μετατροπή του δρόμου- καρμανιόλα, Πάτρας- Πύργου, σε έναν κλειστό αυτοκινητόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. ΚΑΝΕΙΣ. Κάποιοι βουλευτές από καιρού εις καιρό κάνουν και μαι ερώτηση στη Βουλή, για να βρουν ευκαιρία να βάλουν τη φωτογραφία τους στον τοπικό Τύπο και... αυτό είναι όλο. Σε άλλες περιοχές, όπως τη Λαμία, κερδίζονται μέσα στην κρίση και ολοκληρώνονται μέσα στην κρίση όχι βασικές οδικές αρτηρίες, αλλά δευτερεύοντες, περιφερειακοί δρόμοι.

Εδώ, με κατεβασμένα τα χέρια, χωρίς τους πολίτες στο πλευρό του, το πολιτικό κατεστημένο απλώς βλέπει τις ευκαιρίες για την Ηλεία να περνούν και να χάνονται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου