Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τρεις μέρες μέρες μετά τη δημοπράτηση, κόπηκαν τα κονδύλια!


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Και πάνω που είχαν χαρεί οι πολιτικοί του νομού μας, και μαζί τους είχαμε χαρεί κι όλοι εμείς που δημοπρατήθηκαν άλλα δέκα χιλιόμετρα του δρόμου καρμανιόλα, ήλθε η είδηση να μας "κόψει τα φτερά". Οι Βρυξέλλες διαπίστωσαν την
πιθανή ύπαρξη καρτέλ στις αναθέσεις δημοσίων έργων και σταμάτησαν τη ροή των κονδυλίων. Μόλις τρεις μέρες μετά την ευφορία που προκάλεσε η δημοπράτηση, ήλθαν στην επιφάνεια ζητήματα που έχουν καταδικάσει τη σύγχρονη Ελλάδα σε μόνιμη υπανάπτυξη.

Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα και πολλά. Δηλαδή, μπορεί να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα στις δημοπρατήσεις του Πατρών- Πύργου, αλλά το πρόβλημα μπορεί να "κάψει" και τα χλωρά μαζί. Αν η Ευρώπη αντιληφθεί ότι οι παλιές συνήθειες και πρακτικές είναι ακόμα εδώ, ζουν και βασιλεύουν, τότε για μια ακόμα φορά θα βάλουμε τα μεγάλα δημόσια έργα (και τις δημοπρατήσεις του δρόμου- καρμανιόλα) στο ράφι, περιμένοντας πότε θα ξανακερδίσουμε έστω την ελάχιστη εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων και θα ξανανοίξει η κάνουλα. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα...

Γι αυτό σας λέω: Σε μια δεκαετία και ΑΝ, θα μετατραπεί ο δρόμος καρμανιόλα σε ένα σύγχρονο, κλειστό αυτοκινητόδρομο, που θα τον διαβαίνουμε με ασφάλεια, εμείς και τα παιδιά μας. Ως τότε, πρέπει όχι απλώς "να γίνει κάτι". Πρέπει "ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ".

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, πιστεύω, είναι να μαζευτούμε πολλοί και να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα το facebook προσφέρεται για μια τέτοια προσπάθεια. Έφτιαξα τη σελίδα ΟΧΙ άλλοι νεκροί στο δρόμο Πάτρα- Πύργος. Ζητώ παρεμβάσεις ΤΩΡΑ και προσκαλώ όσο περισσότερους συντοπίτες μου γίνεται, να γίνουν μέλη της σελίδας πατώντας το κουμπί "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ".

Γιατί έχει σημασία να μαζευτούμε πολλοί; Για τον απλό λόγο, ότι ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ μπορούμε να πιέσουμε για άμεσες παρεμβάσεις στο δρόμο. Δηλαδή να τοποθετηθούν πασαλάκια, όπως έγινε στο δρόμο Κορίνθου- Πατρών, με αποτέλεσμα εκεί τα θανατηφόρα τροχαία να μειωθούν σημαντικά.

Αν δεν μαζευτούμε πολλοί, είναι φυσικό η εξουσία να αδιαφορήσει. Και έτσι η προσπάθειά μας να πάει χαμένη.

Καλώ τον καθένα και την καθεμιά από εσας να μπει στη σελίδα πατώντας εδώ και να προσκαλέσει τους φίλους του (της) κάνοντας κλικ στις τρεις τελίτσες που είναι πάνω στη φωτογραφία της σελίδας.

Τελικά, μικρή σημασία έχει να γράφουμε σχόλια και απόψεις, εγώ εδώ, εσείς κάπου αλλού και όλοι μαζί να περιμένουμε "ΚΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ". Πιστεύω είναι πιο σημαντικό να αποδεχθούμε τη θέση "ΚΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ". Κι αυτό το κάτι, προτείνω να είναι η μαζική εγγραφή μας στη σελίδα του facebook που ζητάει ΑΜΕΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ στο δρόμο- καρμανιόλα, για να σταματήσουν τα φονικά.

Ζητήστε από τους φίλους σας να κάνουν ό,τι κι εσείς: Να γίνουν μέλη της σελίδας για να πιέσουμε την εξουσία να ασχοληθεί με το ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου