Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Χρειάζεται να συμμετέχουμε περισσότερο




Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Στις πρώτες 30 ώρες, περίπου, που ανέβηκε στο facebook η σελίδα με τίτλο Όχι άλλοι νεκροί στο δρόμο Πάτρα- Πύργος- Ζητώ Παρεμβάσεις ΤΩΡΑ, υπάρχει η
εξής εικόνα: ενώ την ανάρτηση εδώ, στο blog ΗΛΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, διάβασαν περισσότετροι από 1000 αναγνώστες, ωστόσο οι συμμετοχές στη σελίδα μόλις ξεπερνούν τις 165.

Σε αυτές τις πρώτες ώρες συνέβη το αναμενόμενο: Κάποιοι διάβασαν για τη δημιουργία της σελίδας, πάτησαν το λink και πήγαν στη σελίδα του facebook, όπου πάτησαν το like κι έγιναν μέλη της. Κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι) διάβασαν εδώ την ανάρτηση, αλλά αμέλησαν να μεταβούν στη σελίδα και να πατήσουν το ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

Τώρα, χρειάζεται να κάνουμε δυο πράγματα: Το ένα είναι, όσοι δεν πάτησαν το ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ στη σελίδα αυτή στο facebook, να το κάνουν τώρα. Εάν δεν μαζευτούμε πολλοί, χιλιάδες, η φωνή μας δεν θα έχει καμία αξία. Κανείς δεν θα ασχοληθέι μαζί μας, κανείς δεν θα μας ακούσει. "Τριακόσιοι νοματαίοι είναι", θα πουν, "άσ' τους, θα φωνάξουν, θα ξαναφωνάξουν, θα βαρεθούν". Και σήμερα, δεν είμαστε ούτε διακόσιοι. Μετρώ αυτή την ώρα 168 άτομα που πάτησαν το ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ στη σελίδα του facebook.

Το δεύτερο που πρέπει ΟΛΟΙ μας να κάνουμε, είτε έχουμε πατήσει το ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ είτε όχι, είναι να ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ τη σελίδα αυτή.

Πώς γίνεται αυτό; Απλό είναι. Μεταβαίνουμε στη σελίδα, και βλέπουμε στα δεξιά του "ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ", ένα κουμπί που λέει ΜΗΝΥΜΑ και ακριβώς δίπλα του, τρεις τελίτσες. 

ΠΑΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΤΕΛΙΤΣΕΣ, και από τις επιλογές που μας βγάζει, διαλέγουμε την επιλογή Προσκαλέστε φίλους.

Δεν είναι δύσκολο. Πατάμε πάνω στις τρεις τελίτσες, δεξιά από την ένδειξη "μήνυμα" και από τις επιλογές που έχουμε, διαλέγουμε το ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ. Θα μας ανοίξει ένα ξεχωριστό παράθυρο, και δίπλα από κάθε φίλο σας, θα πατάτε το κουμπάκι που λέει "ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΤΕ".

Μόνο εάν αποδείξουμε ότι είμαστε πολλοί, αυτοί που θέλουμε παρεμβάσεις ΤΩΡΑ στο δρόμο- καρμανιόλα, ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ θα θελήσουν να μας ακούσουν. Αλλιώς, θα μείνουμε τρεις κι ο κούκος να φωνάζουμε εδώ μέσα, χωρίς να μπορούμε να συγκινήσουμε όσους παίρνουν αποφάσεις.

Είναι στο χέρι του καθενός μας, να κάνουμε κάτι για τη ζωή μας. Δεν λέμε να σηκωθούμε από το σπίτι και να τρέχουμε στους δρόμους. Να μπούμε σε μια σελίδα, να πατήσουμε δυο φορές με το ποντίκι μας τα κατάλληλα κουμπιά και να στείλουμε το μήνυμα ότι ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΑΣ, μόνο και μόνο γιατί ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΠΑΤΡΑ ΠΥΡΓΟΣ.

Δεν είναι δύσκολο. Όσοι δεν πατήσατε το ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, κάντε το. Και όλοι, προσκαλέστε φίλους σας.

Κάνουμε μια προσπάθεια να σταματήσει αυτή η άδικη αιματοχυσία. Στηρίξτες τη. Είναι καλό για όλους μας.

Για την ίδια τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου