Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Η Ηλεία κρύβει τις δυνατότητές της


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Η Ηλεία είναι μια από τις πιο σημαντικές αγροτικές περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, έχουμε ένα τεράστιο πολιτισμικό απόθεμα, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, αλλά και την Ήλιδα και πολλές άλλες περιοχές.
Παράγουμε προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που μπορούν να σταθούν με αξιώσεις σε όλη τη γη, και συγχρόνως έχουμε να δείξουμε πολλά και μοναδικά αξιοθέατα στον τόπο μας.

Μια περιοχή με τα δικά μας "όπλα", κανονικά θα έπρεπε να τα διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία. Δηλαδή, η πολιτική ελίτ του τόπου μας να έχει οργανώσει εκδηλώσεις και περιοδικά events, να καλεί εδώ ανθρώπους που επηρεάζουν πρόσωπα και καταστάσεις στους τομείς που μας ενδιαφέρουν (κυρίως αγροτικό και τουριστικό) και μέσα από μια Μεγάλη Ετήσια Ηλειακή Έκθεση να διαφημίζει τις δυνατότητές της.

Αυτές δεν είναι, τίποτα "πρωτότυπες" σκέψεις. Πολλές περιοχές της χώρας μας, με λιγότερες δυνατότητες, αλλά σοβαρότερους πολιτικούς, το έχουν ήδη κάνει. Για παράδειγμα, η Φθιώτιδα άνοιξε την 50ή Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, το Σάββατο που μας πέρασε. Η έκθεση διαρκεί μια εβδομάδα και είναι, όπως διαβάσατε, η πεντηκοστή, δηλαδή γίνεται για πενήντα χρόνια, κάθε χρονιά. Εκεί εκτίθενται όλα τα καλά της περιοχής: Προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, προοπτικές. Εκθεσιακά περίπτερα, πάνελς, συζητήσεις, επιχειρηματικές και κάθε άλλου τύπου επαγγελματικές συναντήσεις, είναι στην Ημερήσια Διάταξη.

Οι Λαμιείς έχουν φτιάξει έναν ξεχωριστό φορέα, την "ΠΕΛ" (Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας) που ασχολείται ΜΟΝΟΝ με αυτή την έκθεση. Όπως δηλαδή και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εμείς, βέβαια, στην Ηλεία του ελαιολάδου, των οπωροκηπευτικών, της Αρχαίας Ολυμπίας, των μοναστηριών και των απείρως καλύτερων τοπίων, θεωρούμε μάλλον... πολυτέλεια τέτοιου είδους κινήσεις και πρωτοβουλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου