Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσει το φονικό


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Τρεις εργάσιμες χρειάστηκε να λείψω από το καθημερινό ραντεβού μας εδώ, στην ΗΛΕΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ, κι είχαμε κι άλλο νεκρό στον δρόμο- καρμανιόλα, γνωστό και
ως Πάτρα- Πύργος. Μια νέα γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο ύψος της Μανωλάδας, μπροστά στα μάτια του μικρού παιδιού της.

Αναρωτιέμαι τι νόημα έχει να γράψω και να ξαναγράψω ότι ο δρόμος είναι μιας άλλης εποχής, ότι κι εμείς δεν προσέχουμε και σκοτωνόμαστε (ή σκοτώνουμε) αλλά και η Πολιτεία αδιαφορεί πλήρως. Πληρέστατα. Δεν της καίγεται καρφάκι. Κάνει δημοπρασίες του δρόμου, κομμάτι- κομμάτι όπως γίνεται σε αυτά τα πράγματα, ενώ όλοι όσοι έχουμε μια επαφή μετ ην πραγματικότητα των δημοσίων έργων στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως αν ο δρόμος αυτός φτιαχτεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος, θα περάσει τουλάχιστον μια δεκαετία. Στο μεταξύ, κάθε πέντε- δέκα μέρες θα καταγράφουμε άλλον ένα νεκρό, θα προσθέτουμε άλλο ένα φέρετρο, θα συνοδεύουμε άλλη μια κηδεία.

Τι νόημα έχει να γράφω και να ξαναγράφω; Λες και δεν τα ξέρρουμε ΟΛΟΙ μας αυτά. Από κουβέντες πάμε καλά. Καμιά πράξη δεν βλέπω. Γιατί, η πολιτική αυτό είναι; Να επιλύεις τα προβλήματα των πολιτών όχι στα λόγια, αλλά ΣΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Γι αυτό σήμερα πάω ένα βήμα παραπάνω. Δημιουργώ μια σελίδα στο facebook, με τίτλο Όχι άλλοι νεκροί στο δρόμο Πάτρα- Πύργος. Ζητώ παρεμβάσεις ΤΩΡΑ. Εάν θέλετε να τη βρείτε, πατήστε πάνω στο όνομα της σελίδας, είναι link.

Γιατί την έφτιαξα; Γιατί ό,τι ήταν να πω και να γράψω μόνος μου για την ξεφτίλα του δρόμου- καρμανιόλα, το είπα και το έγραψα. Τώρα είναι ώρα να δούμε αν μπορούμε ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ να επιβάλουμε λύσεις. Μπρούμε να συγκεντρωθούμε πολλοί, ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ σε αυτή τη σελίδα;

Αν τα καταφέρουμε, μετά μπορεί το θέμα των ΑΜΕΣΩΝ παρεμβάσεων να συζητηθεί, να αναπαραχθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης, στον Πύργο και στην Αθήνα, να υπάρξει μια πίεση στους πολιτικούς να κινηθούν γρήγορα.

Τι να κάνουν; Εγώ ούτε μηχανικός είμαι, ούτε ειδικός σε τέτοια θέματα. Βλέπω όμως ότι λ.χ. στον δρόμο Κορίνθου- Πατρών, μέχρι να κατασκευαστεί, έχουν τοποθετηθεί πασαλάκια, ώστε να είναι δύσκολο να αναπτύξει κανείς ταχύτητα και να μπει στο αντίθετο ρεύμα. Ούτε βέβαια να κάνει αναστροφή μέσα στο δρόμο, όπως η νταλίκα προ δεκαημέρου έξω από τον Πύργο που σκότωσε δυο ανθρώπους.

Μόνη δύναμη που μπορεί να κινήσει το πράγμα, είναι η μεγάλη συμμετοχή ποιτών στο αίτημα. Εγώ μια σελίδα στο φαψεboοκ μπορώ να κάνω, τίποτε άλλο. Είναι πλέον ΔΙΚΗ ΣΟΥ υπόθεση εάν θα μπεις στη σελίδα να εκφράσει ςτην υποστήριξή σου στο δίκαιο αίτημα να σταματήσει το φονικό στο δρόμο Πάτρα- Πύργος, πατώντας "μου αρέσει" στη σελίδα, ώστε να προσμετράται το σίτημα ΚΑΙ για ΔΙΚΟ ΣΟΥ.

Δεν αρκεί, όμως αυτό. Πρέπει τη σελίδα να την κάνοεις γνωστή στους φίλους σου στο facebook, γιατί κι εκείνοι, είμαι βέβαιος, θέλουν να ζητήσουν να σταματήσει ο δρόμος αυτός να στέλνει κάθε τρεις και λίγο έναν συντοπίτη μας στον άλλο κόσμο.

Μπορούμε να μαζευτούμε χιλιάδες; Αλλά το εννοώ: ΧΙ-ΛΙ-Α-ΔΕΣ! Τότε θα πάμε στα υπουργικά γραφεία, μαζί με την Περιφέρεια και τους (αμέριμονυς, σήμερα) βουλευτές μας και θα πούμε: "Να, τόσες χιλίαδες πολίτες στηρίζουν αυτό το αίτημα, κάντε κάτι ΤΩΡΑ, όχι σε δέκα χρόνια που θα τελειώσει ο δρόμος, βάλτε πασαλάκια, κάντε ό,τι μπορεί να γίνει ΑΜΕΣΩΣ, ώστε ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ, να σταματήσει το κοντέρ που καταγράφει νεκρούς στον δρόμο Πάτρας- Πύργου.

Η μόνη δύναμη που σήμερα μπορεί να το απαιτήσει αυτό, είναι η δύναμη των πολιτών της Ηλείας (και της Αχαΐας). Εγώ έφτιαξα τη σελίδα. Εάν πιστεύετε ότι πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΣ, να κάνουμε κάτι (ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, όχι απλώς "να γίνει κάτι"), τότε μπείτε στην προσπάθεια να μαζέψουμε 10.000 μέλη στη σελίδα Όχι άλλοι νεκροί στο δρόμο Πάτρα- Πύργος. Ζητώ παρεμβάσεις ΤΩΡΑ. Κι όταν φτάσουμε τους 10.000, να βάλουμε στόχο τους 20.000 ανθρώπους που ζητούν ΤΩΡΑ να σταμτήσει αυτό το κακό.

Ποια πολιτική δύναμη, ποια εξουσία μπορεί να πει όχι σε 20.000 διαμαρτυρόμενους πολίτες; Καμία!

Στο χέρι μας είναι. Στο δικό μου, αλλά και ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ. Εγώ γράφω, ξαναγράφω, φτιάχνω μια σελίδα στο facebook για να μαζευτούμε. Κάνε κι εσύ το δικό σου κομμάτι σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Μπες τώρα στη σελίδα αυτή και δώσε τη μάχη σου για να πάψουμε να θρηνούμε νεκρούς. Πάτα "Μου αρέσει" και ενημέρωσε τους φίλους σου, να κάνουν κι αυτοί το ίδιο. 

Αγωνίσου για τη ζωή σου. Για τη ζωή μας.

Για τη δική σου ζωή, για τη ζωή των παιδιών σου, για τη ζωή των ανθρώπων που ξέρεις και αγαπάς.

Όχι άλλη αναμονή, όχι άλλη παθητικότητα.

Όχι άλλα φέρετρα στην Πατρών- Πύργου.

Γεμίζουμε τη σελίδα και πιέζουμε την εξουσία.

Στο χέρι σου είναι.

Όχι άλλοι νεκροί στο δρόμο Πάτρα- Πύργος. Ζητώ παρεμβάσεις ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου