Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Το κυβερνητικό τσίρκο καταδίκασε την Ηλεία να ζει με τα σκουπίδια!


Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Πραγματικά μερικές φορές βγαίνω από τα ρούχα μου. Δεν τη χωράει το μυαλό μου τη βλακεία, το "κόλλημα", την εμμονή, που καταδικάζει χιλιάδες ανθρώπων να ζουν μέσα στα σκουπίδια και μέσα στα
ποντίκια.

Άκουσα -κι έμεινα εμβρόντητος- τι δήλωσε ο δήμαρχος Ήλιδας για την έναρξη των εργασιών της προσωρινής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά. Είπε ο δήμαρχος -και δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω- ότι η λειτουργία της Τριανταφυλλιάς θα είχε ξεκινήσει νωρίτερα, αλλά (έτσι διάβασα ότι το είπε) "ο υπουργός δεν πίστευε στα ΣΔΙΤ".

Δηλαδή επειδή ένας κολλημένος τύπος, έγινε υπουργός, τρώμε στο κεφάλι τα κολλήματά του! Του έλεγαν οι τοπικοί φορείς ότι πρέπει ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ να λειτουργήσει η Τριανταφυλλιά, κι επειδή το κράτος δεν έχει δυνατότητες να τη λειτουργήσει, η καλύτερη λύση ήταν η Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Τι πράμα; Δηλαδή να ξεκολλήσει από τις αναχρονιστικές του απόψεις κοτζάμ υπουργός, επειδή ο Πύργος κι η Aμαλιάδα έχουν πνιγεί στα σκουπίδια; Αστείο πράμα! Θα περιμένουν οι Ηλείοι μέχρι να βρει λεφτά το κράτος, σιγά που θα βάλουμε και ιδιώτη στο παιχνίδι.

Περιμέναμε, περιμέναμε, κι ακόμα περιμέναμε να βρει λεφτά το χρεοκοπημένο από τους πολιτικούς τυχοδιώκτες κράτος, μήπως και απαλλαγούμε από τα βουνά των σκουπιδιών. Αλλά ο υπουργός "δεν πίστευε στα ΣΔΙΤ" κι έτσι αδιαφορούσε για τα σκουπιδοβουνά του Πύργου, της Αμαλιάδας και των άλλων πόλεων. Δεν πίστευε ρε παιδί μου στα ΣΔΙΤ, καλύτερα ήταν τα σκουπιδοβουνά.

Γι αυτό το αίσχος έχουν κάτι να μας πουν οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ; Ο πολύς Μάκης Μπαλαούρας που έχει άποψη για το πώς θα λέγονται τα Σκόπια, μήπως έχει κάτι να μας πει για τις απόψεις του πουργού που καταδίκασαν επί διετία τον Πύργο και τη γύρω περιοχή σε μια πρωτοφανή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του, αλλά και στο να γίνουμε ως περιοχή ρεζίλι σε όλη την Ελλάδα; Η κυρία Σαλτάρη μήπως έχει κάτι να μας πει γι αυτό; Ο κ. Μπαξεβανάκης μήπως; Τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία μήπως έχουν κάτι να πουν στους Πυργιώτες και τους Αμαλιαδαίους, που ζούν τόσο καιρό δίπλα στα σκουπίδια, παρέα με ποντίκια;

Κανείς δεν ντρέπεται, πια; Κανείς δεν κοκκινίζει από ντροπή; Μόνο από κομματικό φανατισμό κοκκινίζουν; Ντροπή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου