Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Τι σημαίνει για την Ελλάδα το νέο τρομοκρατικό κτύπημα στις Βρυξέλλες

-->
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Το βέβαιο είναι ότι η σημερινή, νέα τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, λίγο καιρό μετά το μακελειό στο Παρίσι κι ελάχιστες μέρες μετά τη σύλληψη του εγκεφάλου των επιθέσεων στην παρισινή πρωτεύουσα, πρέπει να κάνει την ελληνική κυβέρνηση και γενικότερα την Ελλάδα να
ανησυχεί πολύ. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προσφυγικές ροές έφεραν στην Ευρώπη απροσδιόριστο αριθμό τρομοκρατών. Η σύλληψη του Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες, δεν απέτρεψε το σημερινό μακελειό, μόλις λίγες μέρες μετά. Το δίκτυο έχει πολλά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζονται τα τρομοκρατικά κτυπήματα, ακόμα κι από συλλήψεις κορυφαίων ισλαμιστών τρομοκρατών.

Οι πάντες στις Βρυξέλλες σήμερα θεωρούν ότι η Ευρώπη πρέπει να γίνει πολύ πιο αυστηρή στο προσφυγικό- μεταναστευτικό. Στο μεταξύ όμως, η Τουρκία έχει εξίσου σοβαρό πρόβλημα με τις εκεί τρομοκρατικές επιθέσεις από κουρδικές ομάδες, που ανατινάζονται συνεχώς σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Τουρκία προφανώς θα δυσκολευτεί να εφαρμόσει τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για διακοπή των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

Όσο ο καιρός θα ανοίγει, τόσο οι μεταναστευτικές ροές θα πολλαπλασιάζονται. Η Ευρώπη θα σκληραίνει τη στάση της, η Τουρκία θα έχει τα δικά της τρομοκρατικά προβλήματα να αντιμετωπίσει, κι η Ελλάδα θα βρίσκεται στη μέση, προφανώς και εμφανώς ανήμπορη να αντιδράσει.

Αυτό μας περιμένει τους επόμενους μήνες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου