Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Κίνημα "ανοικτά ΑΕΙ- ΤΕΙ"- Η ελπιδοφόρα ποιότητα της νέας γενιάς

Δεν ξέρω τι είναι πιο επώδυνο: Να χάνει κάποιος μέρος του εισοδήματός του λόγω φόρων, τελών, κυβερνητικής ανικανότητας; Ή να χάνει ένας φοιτητής το εξάμηνό του λόγω κατάληψης, μιας αποστεωμένης ιδιοκτησιακής αντίληψης των σχολών από οργανωμένες μειοψηφίες; Πολλοί φοιτητές στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ βλέπουν με φρίκη ότι κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους, γιατί κάποιοι κάνουν τσάμπα "αντίσταση" στο όνομα των φοιτητών, χωρίς να ρωτήσουν καν τους τελευταίους, καθώς "έλαβαν" την εντολή από Γενικές Συνελεύσεις- μαϊμούδες, από
παρωδίες δημοκρατικών διαδικασιών, που δεν πιστέουν ούτε οι ίδιοι οι αυτουργοί ότι αντιπροσωπεύουν το σώμα των φοιτητών.

Εμείς οι απέξω, όσοι περάσαμε από τα ΑΕΙ και βιώσαμε, την τελευταία 35ετία, τουλάχιστον μια κατάληψη, ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συμπαρασταθούμε στην πράξη στα παιδιά μας. Να κάνουμε φασαρία, σαματά, να θέτουμε και να ξαναθέτουμε την ανάγκη ανοικτών ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου βρισκόμαστε. Στους χώρους δουλειάς, στις κοινωνικές μας συναναστροφές, παντού.

Οι καταληψίες υπερασπίζονται ένα Πανεπιστήμιο που πατώνει κυριολεκτικά σε όλες τις διεθνείς κατατάξεις, που δεν δίνει παρά ελάχιστα εφόδια στον φοιτητή- σπουδαστή για το μέλλον του, ένα μη ανταγωνιστικό, ένα αποκρουστικό ΠΑνεπιστήμιο που πρέπει να αλλάξει ΚΑΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Το σημαντικό είναι να αλλάξει ΧΩΡΙΣ τα παιδιά να χάσουν εξάμηνα, χωρίς οι φοιτητές- σπουδαστές να το πληρώσουν με χάσιμο μηνω΄ν, ίσως ετών στην πιο σημαντική καμπή της ζωής τους.

Το μήνυμα είναι από όλους μας: Ανοικτές Σχολές ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου