Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Δυο χρόνια ΠΑΣΟΚ- Τι έχασε η ΗλείαΚατά τα δυο τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει χάσει πολλά. Αναμφισβήτητα η οικονομική κρίση είναι πανευρωπαϊκή, αναμφισβήτητα η ελληνική οικονομία είχε πολλά προβλήματα, αλλά εξίσου αναμφισβήτητα οι χειρισμοί της σημερινής κυβέρνησης έχουν επιδεινώσει πάρα πολύ το πρόβλημα κι έχουν φέρει κάθε ελληνικό νοικοκυριό σε απόγνωση. Τα τελευταία δυο χρόνια, η Ηλεία έχει επίσης χάσει πάρα πολλά, χωρίς να ευθύνεται γι αυτά. Έχει χάσει πάρα πολλά με
αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
-          Το πρώτο που έχασε είναι τα 130 εκατομμύρια ευρώ του «Ταμείου Μολυβιάτη». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τα υπεξαίρεσε, τα άλεσε στις μυλόπετρες της δικής της ανικανότητας και τα στέρησε από την Ηλεία κι από τις άλλες πυρόπληκτες περιοχές. Έκανε αυτή την απαράδεκτη πράξη, που είναι προσωπική προσβολή για κάθε Ηλείο πολίτη, χωρίς ο κ. Παπανδρέου να έχει το θάρρος να το πει προεκλογικά, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν». Γιατί αν έλεγε ότι θα πάρει τα χρήματα για τους πυρόπληκτους και θα τα χρησιμοποιήσει για να κλείσει τις μαύρες τρύπες της οικονομίας που ο ίδιος και οι υπουργοί του άνοιξαν, είναι πολύ αμφίβολο αν οι Ηλείοι πολίτες θα του έδιναν την ψήφο τους. Τα χρήματα αυτά, τα 130 εκατομμύρια ευρώ, το ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ στους πολίτες της Ηλείας και των άλλων πυρόπληκτων περιοχών.
-          Το δεύτερο που έχασε η Ηλεία είναι οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου, που έδωσε μόλις μια εβδομάδα μετά την εκλογή του στην Αρχαία Ολυμπία. Προσέξτε: Εδώ δεν μιλάμε για προεκλογική απάτη, με σκοπό να πάρει τις ψήφους του κοσμάκη. Εδώ μιλάμε για ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ απάτη, για κούφια λόγια που ξεστόμισε ο υποτίθεται υπεύθυνος Πρωθυπουργός κι από τα οποία δεν έγινε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Τι υποσχέθηκε ο κ. Παπανδρέου; Ότι «η Ηλεία θα αποτελέσει πρότυπο πράσινης ανάπτυξης και πρόκριμα για την ανασυγκρότηση της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι « θα ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο ανασυγκρότησης του νομού που έχει καταθέσει από παλαιότερα το ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα θα επικαιροποιηθεί, με στόχο η Αρχαία Ολυμπία να αναδειχθεί σε πρότυπη πόλη σύγχρονης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας και οικιστικής ανάπτυξης». Ο κ. Παπανδρέου είχε προσθέσει τότε ότι το σχέδιο και το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν στηρίζεται στις πελατειακές αντιλήψεις του παρελθόντος. ΟΛΕΣ αυτές τις υποσχέσεις το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου προσωπικά τις ΧΡΩΣΤΑΝΕ στους Ηλείους πολίτες. Και θα πληρώσουν την πολιτική ανεπάρκειά τους και την ευκολία τους στο να εξαπατούν τους πολίτες με κούφια λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
-          Το τρίτο που έχασε η Ηλεία είναι η ΣΕΤΤΗΛ
-          Το τέταρτο που έχασε η Ηλεία με το ΠΑΣΟΚ είναι το νοσοκομείο Κρεστένων
-          Το πέμπτο που έχασε είναι η ευκαιρία ανάπτυξης του λιμανιού του Κατακόλου
-          Το έκτο που έχασε η Ηλεία με το ΠΑΣΟΚ είναι εκατοντάδες μαγαζιά σε όλο το νομό, που έκλεισαν εξ αιτίας της ανερμάτιστης και καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου και της επιβολής συνεχών μέτρων, χωρίς μέτρο.
-          Το έβδομο που έχασε η Ηλεία με το ΠΑΣΟΚ, κι ίσως το σπουδαιότερο, είναι η ελπίδα για το αύριο.
Όλα αυτά, ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, η κυβέρνηση τα οφείλει στην Ηλεία και τους πολίτες της. Ο λογαριασμός είναι ήδη μεγάλος. Κι οι πολίτες θα τον παραδώσουν στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον κ. Παπανδρέου, μέσα στην κάλπη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου