Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τελικά, πότε θα γίνουν εκλογές;

Για το Μέγαρο Μαξίμου απομένουν μόνο μερικά διαδικαστικά θέματα. Για τα κόμματα είναι δεδομένες. Αλλά οι επερχόμενες κάλπες έχουν ορκισμένους εχθρούς. Εντός, κυρίως όμως εκτός Ελλάδας. Και στις δυο περιπτώσεις στο παρασκήνιο.
Στο εσωτερικό μέτωπο κατά της εκλογικής αναμέτρησης είναι όσοι ανησυχούν πως θα διαταράξουν την υλοποίηση της συμφωνίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν ένα ακόμη βήμα. Θέτουν ερώτημα αν μια κυβέρνηση πολιτικών μπορεί να τα
βγάλει πέρα. Αλλά δεν τολμούν να το πουν δημόσια γιατί ξέρουν πως θα δεχθούν σκληρή κριτική. Ελπίζουν, πάντως, σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τους κρατήσει στο παιχνίδι.
Υπάρχουν βέβαια και πιο ψηλά αντιρρήσεις. Τόσο ο πρόεδρος της ΝΔ, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν δεχτεί διακριτικές πιέσεις για το θέμα από ξένους συνομιλητές τους. Τους απάντησαν όμως πως σε συνθήκες ομαλότητας δε μπορεί κανείς να θέσει τέτοιο θέμα στην Ελλάδα. Η μόνη περίπτωση που μένει, λοιπόν, για να μη γίνουν εκλογές είναι να συμβεί κάτι το απρόοπτο. Ένα τυχαίο η σχεδιασμένο γεγονός που θα επιβάλλει σε όλους να αλλάξουν θέση για το χρόνο των εκλογών. Μια επιλογή με τεράστιο ρίσκο.
www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου