Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Η Ηλεία σε πλήρη αφασία

Διαβάζω στον Τύπο: "Το εγκαταλειμμένο τουριστικό ακίνητο του ελληνικού Δημοσίου στο Φανάρι της Κομοτηνής μεταμορφώνεται σε οικολογικό θέρετρο για επισκέπτες που επιλέγουν τον εναλλακτικό τουρισμό, σέβονται το περιβάλλον και απολαμβάνουν την πολυτέλεια της φύσης. Η ανάπλαση της παραθαλάσσιας έκτασης, συνολικού εμβαδού 600 στρεμμάτων, θα ξεκινήσει εντός του 2012 και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 2,5 χρόνια, αλλάζοντας ριζικά την
εικόνα της περιοχής". Αλλάζω εφημερίδα και βλέπω: "Δύο νέα «πράσινα» δημοτικά σχολεία αποκτά η Κατερίνη, καθώς υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την κατασκευή των βιοκλιματικών κτιρίων από τον δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας. Με χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ ξεκινά η κατασκευή του 4ου δημοτικού σχολείου στην περιοχή Βατάν - Μυλαυλάκου και του 14ου δημοτικού στην περιοχή Εθνικού Σταδίου. Ο προϋπολογισμός κάθε σχολείου ανέρχεται στο ποσό των 3.700.000 ευρώ, ενώ συνολικά, με την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου στην περιοχή των Ευαγγελικών, που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα, η δημοτική αρχή της Κατερίνης πέτυχε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 11 εκατ. ευρώ".
 Υπάρχουν κι άλλα, πολλά τέτοια δημοσιεύματα, με κοινό παρονομαστή, ότι σε πολλές περιοχές της χώρας μας, παρά την κρίση, γίνονται πρόσπάθειες τοπικής ανάπτυξης. Στα έργα, όχι στα λόγια. Και σε περιοχές που είναι πολύ πιο πάνω από την Ηλεία σε επίπεδο ανάπτυξης.
Εδώ, η Ηλεία είναι για πολλά χρόνια και παραμένει και σήμερα σε κατάσταση πλήρους αφασίας. Αδύναμο το πολιτικό κατεστημένο να κερδίσει το οτιδήποτε για το καλό της περιοχής και των κατοίκων της, αναλώνεται σε επιστολές, προφορικές παρεμβάσεις, εισηγήσεις κι άλλα τέτοια.
Πολιτική, όμως, σημαίνει πριν και πάνω από όλα ΠΡΑΞΗ. Και η Ηλεία, ακριβώς λόγω του πολιτικού της κατεστημένου, αδυνατεί να κερδίσει στην πράξη και το παραμικρό. Και παραμένει σε κατάσταση πλήρους αφασίας. Οι επόμενες βουλευτικές εκλογές ίσως είναι άλλη μια ευκαιρία για όλους μας, να αλλάξουμε το προσωπικό της παρακμής, αυτούς που μας οδήγησαν χρόνια ολόκληρα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, που μας προσβάλλει όλους. Τον Απρίλιο, ας τελειώνουμε με την αφασία της Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου