Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Αναπτυξιακά σχέδια και άλλα φούμαρα!

Είναι απίστευτη η ανεπάρκεια και η προκλητικότητα του πολιτικού κατεστημένου της Ηλείας. Χωρίς καμία δυνατότητα διεκδίκησης, χωρίς καμία καινοτομία στις προτάσεις ή στον τρόπο "δράσης" του, απλώς νομίζει ότι μπορεί να κοροϊδεύει τους πολίτες. Αυτές τις ημέρες, σε άλλο ένα επεισόδιο στο μονότονο καμβά της κοροϊδίας, γίναμε μάρτυρες της συζήτησης για το "τριετές αναπτυξιακό σχέδιο" της Ηλείας, στο πλαίσιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Επειδή δεν χρειάζεται να ξαναλέμε τα ίδια που μας πληγώνουν, δηλαδή για το πόσες φορές θα μας μιλήσουν για το Κατάκολο, το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, τον αυτοκινητόδρομο, τα οράματα του κάθε απίθανου που
πιστεύει ότι είμαστε αφελείς να συνεχίσουμε να τον πιστεύουμε, επειδή λέω ότι όλα αυτά είναι από φαιδρά ως γελοία, πιστεύω ότι πρέπει με αφορμή αυτό το ανούσιο σόου να ορίσουμε πώς και με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να αποδώσει ένα τριετές αναπτυξιακό σχέδιο του νομού:

1- Πραγματική και εξαντλητική διαβούλευση με τους πολίτες. ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό σχέδιο δεν μπορεί να φτουρήσει, αν οι πολίτες δεν βάλουν πλάτη.

2- Προσυνεννόηση με την κεντρική εξουσία για το ύψος των κονδυλίων και τις κατευθύνσεις στις οποίες αυτά θα διατεθούν. Αυτή η κοροϊδία που γίνεται στην Ηλεία, με τα μέλη του κατεστημένου να συζητούν μεταξύ τους και να φτιάχνουν σχέδια επί χάρτου, κι όταν πηγαίνουν στην Αθήνα να εισπράττουν μονίμως την απάντηση "δεν υπάρχουν κονδύλια για αυτές τις δράσεις που ζητάτε" πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

3- Ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Το ηλειακό κατεστημένο "στριμώχνει" σε δήθεν "αναπτυξιακά σχέδια" της δεκάρας, όλες τις διεκδικήσεις του νομού, για να μπορεί μετά να πηγαίνει στις διάφορες περιοχές της Ηλείας και να λέει "και η δική σας περιοχή είναι στα σχέδιά μας". Κι όταν αυτό το ξεπερασμένο κατεστημένο "τρώει πόρτα" από όσους διαχειρίζονται τα χρήματα των δημοσίων επενδύσεων, τα μέλη του απλώς... ξεχνούν να περάσουν από τα μέρη όπου σκόρπισαν τις κούφιες υποσχέσεις τους.

4- Προσπάθεια διακομματικής συνεννόησης. Εάν καταλήξουμε σε ένα πραγματικό αναπτυξιακό σχέδιο, δεν είναι δυνατόν όταν αλλάζει το κόμμα που κυβερνά τη χώρα, να ξαναρχίζουμε από το μηδέν. Το ρεζιλίκι του 2009, με τον απίθανο Γιώργο Παπανδρέου να καταργεί εν μια νυκτί το "Ταμείο Μολυβιάτη" και να έρχεται με τους υπουργούς του και τον καλοπληρωμένο "εθελοντή" κύριο Αθεμπίγιο στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μοίρασε με αναίδεια και χωρίς ντροπή υποσχέσεις δίχως αντίκρυσμα, πρέπει να αποτελέσει για το μέλλον το κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή. Να πολιτευόμαστε στο μέλλον, Νεοδημοκράτες, αριστεροί και ΠΑΣΟΚοι, με κοινή πρακτική "να μην ξανακάνουμε τα αίσχη Παπανδρέου στην Ηλεία".

Αυτά είναι τα βασικά προαπαιτούμενα για να τελεσφορήσει ένα αληθινό αναπτυξιακό σχέδιο στην Ηλεία. Χωρίς αυτά, απλώς όσοι αποτελούν το τοπικό κατεστημένο, θα επιχειρούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τους Ηλείους. Θα τους το επιτρέψουμε;
seitanidisd@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου