Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Ηλεία



Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Η έλευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά στην Ηλεία, γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας. Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει πια ότι δεν συμπεριλαμβάνει το νομό μας στις προτεραιότητές της. Η ίδια η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και με ανοικτή επιστολή της στο γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος εκφράζει την απογοήτευσή της για την κυβερνητική αδιαφορία. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλο το νομό δεν κρύβουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένα μεγάλο θέμα της Ηλείας δεν κινείται. Λες και ο νομός μας δεν υπάρχει για τα μέλη της κυβέρνησης.
Σήμερα όλο και περισσότεροι Ηλείοι προσβλέπουν στη Νέα Δημοκρατία που σταθερά και μεθοδικά δημιουργεί ο Αντώνης Σαμαράς. Την καινούργια Νέα Δημοκρατία, ένα πραγματικά «Λαϊκό Κόμμα», όπως λέγεται και το ευρωπαϊκό κόμμα στο οποίο είναι ενταγμένη.
Η πυρόπληκτη Ηλεία, η σεισμόπληκτη Ηλεία, η Ηλεία για την οποία αδιαφόρησαν –λίγο ή πολύ- όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος, η Ηλεία του Πολιτισμού και της γεωργίας, η περήφανη Ηλεία των προγόνων μας, η αδικημένη και περιφρονημένη Ηλεία της εποχής μας, στρέφεται προς τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να ξαναζωντανέψει στα μάτια των πολιτών της η Ελπίδα.
Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για πρώτη φορά την Ηλεία. Οι πολίτες του νομού μας, περιμένουν από αυτή την πρώτη επίσκεψη να δουν τη διαφορά ανάμεσα στα παχιά λόγια του κ. Παπανδρέου και στα δήθεν σχέδια του κυρίου Αθεμπίγιο, και τη ρεαλιστική γλώσσα με συγκεκριμένα βήματα πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά.
Το αύριο της Ελλάδας, το αύριο της Ηλείας δεν κτίζεται πάνω σε αστήρικτες υποσχέσεις που γρήγορα ξεχνιούνται. Το αύριο του τόπου μας κτίζεται μέσα από την αξιοπιστία του πολιτικού, η οποία κερδίζεται μέρα με τη μέρα, πόντο- πόντο στη συνείδηση του κάθε πολίτη.
Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο νομό Ηλείας, θα βάλει τα θεμέλια για να κτίσουμε την αξιοπιστία της καινούργιας Νέας Δημοκρατίας, για να κάνουμε την ελπίδα του Ηλείου πολίτη να υπάρξει ξανά και να γίνει εφαλτήριο μιας προσπάθειας ανάπτυξης κι ευημερίας του ευλογημένου αυτού τόπου. Λύση για την Ηλεία θα προκύψει μέσα από την πολιτική δράση, όχι μέσα από την ιδιώτευση. Λύση θα προκύψει μέσα από την ειλικρινή ενημέρωση του κόσμου σε πόλεις και χωριά, όχι μέσα από άνευρες ανακοινώσεις που γράφονται σε απομονωμένα πολιτικά γραφεία. Λύση θα προκύψει μαζί με τον Ηλείο πολίτη, για τον Ηλείο πολίτη. Η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στην Ηλεία θα είναι η απαρχή αυτής της ελπιδοφόρας, όσο και δύσκολης προσπάθειας. Μαζί, μπορούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου