Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Είναι ακόμα λιμνοθάλασσα το Κοτύχι;

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η λιμνοθάλασσα του Κοτυχίου μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το προστατευτικό ανάχωμα που χωρίζει τη λιμνοθάλασσα από τη θάλασσα, έσπασε σε τρία σημεία μετά τις δυνατές βροχοπτώσεις, απελευθερώνοντας στο Ιόνιο μεγάλες ποσότητες ψαριών που υπήρχαν στο
φυσικό ιχθυοτροφείο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι η οικονομική ζημιά είναι τεράστια και απευθύνουν έκκληση στους αρμοδίους να ενισχύσουν με έργα το προστατευτικό ανάχωμα.

«Οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εκεί πρέπει να γίνουν με προσοχή, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμεθα ώστε να ανατεθεί η μελέτη γι’ αυτό το έργο και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις», επισημαίνει από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο περιφερειακός σύμβουλος της Οικολογικής Δυτικής Ελλάδας, Κώστας Παπακωνσταντίνου, έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, συνδέοντας την καταστροφή στο Κοτύχι με το αλιευτικό καταφύγιο Λεχαινών και υποστηρίζοντας συγκεκριμένα ότι η κατασκευή του προκάλεσε μεγάλη διάβρωση ακτών στη βόρεια Ηλεία.

ΠΗΓΗ: econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου