Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Για τα νοσοκομεία, να μιλήσει, επιτέλους, ο Ηλείος πολίτης!


Και ξαφνικά, οι πολίτες της Ηλείας βρεθήκαμε μπροστά σε ένα νέο κατασκεύασμα του πολιτικού κατεστημένου, ντόπιου και αθηναϊκού: Το νέο υγειονομικό χάρτη του νομού. Σύμφωνα με αυτόν κλείνει το Γενικό Νοσοκομείο Κρεστένων και μετατρέπεται σε ένα Κέντρο Υγείας (οι προσδιορισμοί δεν έχουν σημασία αν ρίξει κανείς μια ματιά στα άλλα Κέντρα Υγείας του νομού) ενώ τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδος υπάγονται σε ενιαία Διοίκηση. Επ’ αυτού, μέρη του πολιτικού κατεστημένου κάνουν μερεμετάκια: Όχι Κέντρο Υγείας στην Κρέστενα, αλλά
Ειδική Μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης κλπ.
Το πρώτο που επισημαίνει κανείς είναι η βαθιά υποκρισία του πολιτικού κατεστημένου του νομού: Τώρα, που στην κυβέρνηση είναι το κόμμα αυτού του κατεστημένου, όλα επιτρέπονται. Μέχρι το 2009, στην παραμικρή υπόνοια ότι μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας του Γενικού Νοσοκομείου Κρεστένων, οι πράσινοι πάντες θυμούνταν τον… Τσε Γκεβάρα και γίνονταν ανέξοδα «επαναστάτες». Ποιος, όμως, δεν θυμάται:
      - Τον σημερινό Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Κουτσούκο να δηλώνει (17/8/2008) ότι «θα ήταν αδιανόητο να τίθεται οποιαδήποτε άλλη συζήτηση στο τραπέζι, πλην του πώς το νοσοκομείο Κρεστένων θα παραμείνει Νοσοκομείο».
-          - Τις κατηγορίες του βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη (21/1/2008) του τύπου «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οδηγεί στο κλείσιμο το νοσοκομείο Κρεστένων»
-          - Τον αντινομάρχη της εποχής εκείνης κ. Αντώνη Καράμπελα (6/2/2008) να δηλώνει «διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στο διαφαινόμενο κλείσιμο του νοσοκομείου Κρεστένων»
-          - Τον δήμαρχο της πόλης κ. Μπαλιούκο να κλείνει το Δημαρχείο και να κατεβάζει τον κόσμο στο δρόμο με μαύρες σημαίες, λέγοντας (5/2/2008) «θα κατασκηνώσουμε έξω από το υπουργείο Υγείας μέχρι να μας δώσουν πίσω αυτά που μας πήραν… μόνον όταν το Νοσοκομείο λειτουργήσει ξανά χωρίς προβλήματα θα ανοίξει το Δημαρχείο».
-          - Τον πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Βαρνακιώτη να κάνει απεργία πείνας όποτε ακουγόταν μια «φήμη» επί Νέας Δημοκρατίας για κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Πού είναι όλοι αυτοί, σήμερα που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας δηλώνει ότι το Νοσοκομείο που υπάρχει από το 1947 θα κλείσει; Πού είναι οι δηλώσεις των Ηλείων «τσε Γκεβάρα»; Οι κινητοποιήσεις; Οι απεργίες πείνας; 

Αυτό το πολιτικό κατεστημένο έφερε το νομό μας στα σημερινά του χάλια. Σήμερα, επιχειρεί να επιβιώσει και να ρίξει για άλλη μια φορά στάχτη στα μάτια του πολίτη, επινοώντας διάφορες «λύσεις» στη θέση του Νοσοκομείου Κρεστένων. Πώς; Με τον ίδιο τρόπο που λειτούργησε όλα αυτά τα χρόνια. Επινοώντας λύσεις για τα μάτια του κόσμου, βάζοντας πάνω από όλα το κομματικό του συμφέρον, κλεισμένο μέσα στα γραφεία του, χωρίς τον κόσμο. 

Όλες αυτές τις μέρες της ψευδεπίγραφης «διαβούλευσης» για το νέο υγειονομικό χάρτη της Ηλείας, έγινε μια και μόνη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, χωρίς να ενημερωθεί ο πολίτης της περιοχής, ενώ κάποια μέλη του πολιτικού κατεστημένου απλώς δημοσιοποιούν τις σκέψεις τους στις εφημερίδες. 

Σας θυμίζει τίποτα; Έτσι χάσαμε το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Έτσι αφήνουμε τα παράλια της Ηλείας να μαραζώνουν. Έτσι χάνουμε μέσα από τα χέρια μας την Ολυμπία Οδό, το ένα μετά το άλλο τα ΤΕΙ του νομού, κάθε αναπτυξιακή προοπτική. Γιατί όσοι κατάντησαν το νομό στα σημερινά του χάλια, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ότι δήθεν «διαμαρτύρονται» με ψηφίσματα της δεκάρας και «συμβολικές» κινήσεις που μόνο γέλια προκαλούν, και να «εφευρίσκουν» λύσεις κλεισμένοι μέσα στα γραφεία τους (οι… «σοφοί» της Ηλείας) χωρίς τον πολίτη.
Εμείς, στην καινούργια Νέα Δημοκρατία, δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Δεν βρίσκουμε ό,τι κάνει η κυβέρνηση κακό, άχρηστο, επιβλαβές, όπως έκαναν εκείνοι. Λέμε όμως ότι ο νέος υγειονομικός χάρτης της Ηλείας –που ΗΔΗ έχει αποφασιστεί στην Αθήνα- ΔΕΝ μπορεί να περάσει χωρίς ενημέρωση ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ του κάθε πολίτη της Ηλείας. Είναι, επιτέλους, η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες. Καλούμε την κυβέρνηση να μας παρουσιάσει το τελικό της σχέδιο για το νέο υγειονομικό χάρτη του νομού, και –αν μας πείσει για την ορθότητά του- να βγούμε ΜΑΖΙ και να πείσουμε τους πολίτες πως αυτό που γίνεται, είναι για το συμφέρον τους, για το καλό του τόπου. 

Το προβλέπει ο Καλλικράτης και είναι η καλύτερη λύση: Ο νέος υγειονομικός χάρτης της Ηλείας να τεθεί σε τοπικό δημοψήφισμα, να μιλήσει επιτέλους ο πολίτης της Ηλείας. Αρκετά πράγματα έγιναν λάθος από την ανικανότητα του πολιτικού κατεστημένου, αρκετές ευκαιρίες χάσαμε σαν νομός από τα λάθη του πράσινου «θεσμικού μετώπου». Είναι η ώρα να μιλήσει και ο πολίτης. Αφού πρώτα ενημερωθεί. Εμείς είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να στηρίξουμε κάθε λύση που θα μας πείσει ότι είναι προς το συμφέρον του πολίτη, του νομού, των προοπτικών της Ηλείας. Κάθε άλλη λύση, κάθε προσπάθεια να περάσει και να εφαρμοστεί ο υγειονομικός χάρτης χωρίς την αποφασιστική έγκριση του Ηλείου πολίτη, συνιστά περιφρόνηση προς τους Ηλείους, που υφίστανται επί δεκαετίες τις συνέπειες της ανικανότητας και της κομματικής τύφλωσης του πολιτικού κατεστημένου. Αρκετά ως εδώ. Είναι η ώρα να μιλήσει ο πολίτης. Τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου