Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Το γάλα δεν ξεπλένει την πολιτική ανυπαρξία κανενός!

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Από ποιους καταδικάστηκε η Ηλεία σε μόνιμη καχεξία και υστέρηση; Από τους «τσάμπα μάγκες» όλων των κομμάτων. Αυτούς που μόνη τους έγνοια είναι να ξεγελάσουν το πόπολο, με ανούσιες αναφορές, ερωτήσεις και συναντήσεις, που τρέχουν από γραφείο σε γραφείο όχι για να λύσουν, αλλά για να δείξουν ότι ασχολούνται με
προβλήματα που ποτέ δεν λύνονται, αλλά που δίνουν στους «τσάμπα μάγκες» άλλοθι ότι… κάτι κάνουν, τέλος πάντων…

Η ιστορία με το γάλα, είναι μια ακόμα τέτοια υπόθεση. Δυο τρεις Μαυρογυαλούροι σε όλη την Ελλάδα, κατά κανόνα σφουγγοκωλάριοι βουλευτών πριν οι ίδιοι γίνουν βουλευτές, η συνεισφορά των οποίων στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα τους είναι μηδενική, διαμηνύουν δεξιά κι αριστερά ότι θα καταψηφίσουν την κυβερνητική απόφαση για το γάλα. Δίνουν, έτσι, άλλο ένα μάθημα πολιτικής ελαφρότητας, ανευθυνότητας απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και αχαριστίας σε όσους τους έβγαλαν από την αφάνεια για να τους κάνουν βουλευτές.

Το βασικό ερώτημα με το γάλα είναι ένα: Παραδεχόμαστε όλοι ότι η σημερινή κατάσταση έχει τόσα προβλήματα, ώστε χωρίς να κερδίζει ο παραγωγός, το γάλα πωλείται σε μια από τις ακριβότερες τιμές της Ευρώπης; Αν όλοι συμφωνούμε σε αυτή την προφανή διαπίστωση, το επόμενο ερώτημα προκύπτει αυτονόητα: Είναι δυνατόν να πέσει η τιμή του γάλακτος αν δεν κάνουμε τίποτα; Αυτό λένε οι αντιδραστικοί (κυρίως της Νέας Δημοκρατίας) που αντί να κάνουν πολιτική, απλώς χαϊδεύουν αυτιά. Ρωτήστε τους, λοιπόν, όπου τους βρείτε: Μπορεί να πέσει η τιμή του γάλακτος αν δεν κάνει τίποτα η Πολιτεία;

Ως ελεύθερα σκεπτόμενος πολίτης χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, είμαι ο τελευταίος που θα υπερασπιστώ την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση. Δεν ανήκω σε καμία από τις δυο και δεν με νοιάζει καθόλου η πολιτική τους μοίρα. Υπερασπίζομαι όμως τη λογική και το προφανές. Μπορεί χωρίς μεταρρυθμίσεις να μειωθεί η τιμή του γάλακτος; Κι αν μπορεί, γιατί δεν μειώνεται τόσα χρόνια; Σε αυτό οι πολιτικάντηδες δεν έχουν απάντηση. Εγώ πάλι, λέω: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.


Ας συζητήσουν λοιπόν, όσοι νομίζουν ότι το γάλα και η πιθανή καταψήφιση του κυβερνητικού νομοσχεδίου την Κυριακή θα τους βγάλει από την πολιτική αφάνεια και θα τους δώσει συγχωροχάρτι για την πλήρη και εκκωφαντική αδυναμία τους να προωθήσουν ακόμα και το παραμικρό από τα προβλήματα της Ηλείας, ας συζητήσουν λέω ΠΟΙΕΣ μεταρρυθμίσεις πρέπει να γίνουν στον κλάδο των γαλακτοκομικών, κι αν έχουν θέση που να αντέχει στην παραμικρή κριτική, ας την πουν δημόσια. Αλλιώς αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι αναζητούν σωσίβιο πολιτικής επιβίωσης, κάνοντας αυτό που πάντα έκαναν στην πολιτική: Το απολύτως τίποτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου