Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Για κλείσιμο το ΤΕΙ Αμαλιάδας! Στο ίδιο έργο θεατές!

Όσο κι αν είναι βαρετό και μελαγχολικό, είναι υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη να το επισημαίνει, να το αναδεικνύει και να το καυτηριάζει: Ο σημερινός υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε κλείσιμο Σχολών ανά την Ελλάδα, για τις οποίες οι νέοι φοιτητές δεν δείχνουν ενδιαφέρον. Το Έθνος του Σαββάτου είχε μπροστά- μπροστά στη σχετική λίστα το ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης της Αμαλιάδας. 
Η Ηλεία συνεχίζει να
κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Το πολιτικό της προσωπικό -με ελάχιστες, μια- δυο- εξαιρέσεις από το χώρο της Αυτοδιοίκησης -που όμως "χάνονται" μέσα στο γενικό χυλό- συνεχίζει την πελατειακή πρακτική των περασμένων δεκαετιών, και οι πολίτες δεν έχουν ένα σημείο αναφοράς, προκειμένου να τραβήξουν εκείνοι, με δική τους πρωτοβουλία, το νομό προς τα μπροστά. Κι όταν έρχεται το πληρωμα του χρόνου, αποτυπώνεται αυτή η υστέρηση με αποφάσεις, που "ρίχνουν από τα σύννεφα" όλους τους "φερώνυμους" του νομού. Έτσι έγινε με το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Με την Εφορία της Γαστούνης. Με το νοσοκομείο της Κρέστενας. Με την Αγουλινίτσα. Με τον Καϊάφα, κατεξοχήν. Και τώρα, με το ΤΕΙ της Αμαλιάδας. Το πολιτικό προσωπικό του νομού εμπαίζει τους πολίτες, κι εκείνοι απλώς φαίνεται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, πέραν του να υποστούν τη μοίρα τους.
Με όρους πραγματικής ζήτησης, η Σχολή στην Αμαλιάδα πρέπει να κλείσει. Κι αύριο- μεθαύριο θα κλείσει και ένα ΤΕΙ του Πύργου. Και η αλυσίδα αυτή ΔΕΝ έχει τέλος, όσο ο νομός βρίσκεται στο πολυετές του λήθαργο. Τι σημασία έχει αν η Ηλεία εκπροσωπείται στα κατά καιρούς Υπουργικά Συμβούλια; Καμία. Παλαιότερα είχε υπουργούς, μέχρι και πρωθυπουργό. Για το νομό -ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ- ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ- δεν έγινε απολύτως τίποτα. Α- πο- λύ- τως! Σήμερα έχει υπουργό, και μάλιστα στο Παιδείας. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει είναι να αναβάλλει το λουκέτο στη Σχολή. Το ελάχιστο. Αλλά κι αυτό να γίνει, ένα είναι βέβαιο: ότι σε μια άλλη χρονική στιγμή, η Σχολή θα κλείσει γιατί οι νέοι φοιτητές δεν ενδιαφέρονται σε ικανοποιητικό βαθμό γι αυτήν. Και δεν ενδιαφέρονται, γιατί το πολιτικό κατεστημένο της Ηλείας δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά μόνο για τη δική του επιβίωση, άρα για την υφαρπαγή των ψήφων. Κοροϊδεύει τους πολίτες, τους κάνει πελάτες, μαγειρεύει ψηφοδέλτια, επιχειρεί να μπλοκάρει την ενημέρωση. Κι ο χυλός, δεν πήζει. Καμιά δεκαριά νοματαίοι επωφελούνται, κι 150.000 πολίτες βασανίζονται. Μέχρι αυτή η χύτρα να "σκάσει" από την πίεση. 
Αποχαιρετάμε, λοιπόν, τώρα ή λίγο αργότερα, και το ΤΕΙ της Αμαλιάδας. Και συνεχίζει ο νομός αμέριμνος, τον μακάριο ύπνο του.

1 σχόλιο:

  1. Ωραια η αναπτυξη της καθε περιοχης με τα τει της,τις σχολες της και ολα τα παρελκομενα,
    αλλα οταν οι φοιτητες χρειαζονται την βοηθεια σε διαφορους τομεις ολοι οι τοπικοι φορεις τους γραφουν στα παλαιοτερα των υποδηματων τους.ΑΣ ΜΗΝ γινομαστε εγωιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή