Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Ηλεία



Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Η έλευση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά στην Ηλεία, γίνεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας. Η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει πια ότι δεν συμπεριλαμβάνει το νομό μας στις προτεραιότητές της. Η ίδια η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ δεν άντεξε και με ανοικτή επιστολή της στο γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος εκφράζει την απογοήτευσή της για την κυβερνητική αδιαφορία. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε όλο το νομό δεν κρύβουν την οργή και την αγανάκτησή τους για το ότι κανένα μεγάλο θέμα της Ηλείας δεν

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Πάλι «φάγαμε πόρτα»


Γράφει ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ
Για άλλη μια φορά η κοινωνία της Ηλείας «έφαγε πόρτα». Για άλλη μια φορά μια πανηλειακή διεκδίκηση, η λειτουργία του αεροδρομίου της Ανδραβίδας και ως πολιτικού, αποδείχτηκε ότι είναι άλλο ένα «γιοφύρι της Άρτας». Για άλλη μια φορά η Ηλεία αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει αποτελεσματικά αυτά που, στο τέλος- τέλος, της ανήκουν δικαιωματικά.
Το πρόβλημα δεν το έχουν οι άλλοι. Η Αθήνα δέχεται πιέσεις από 52 νομούς. Τόσα χρήματα να τους ικανοποιήσει όλους, δεν έχει. Καμία κυβέρνηση.  Ούτε αυτή, ούτε η προηγούμενη, ούτε καμία. Συνεπώς ικανοποιεί όσα αιτήματα είναι πιο πιεστικά, πιο ανυποχώρητα, πιο σωστά οργανωμένα. Ικανοποιεί η Αθήνα, είτε το ένα κόμμα κυβερνά είτε το άλλο, όσα αιτήματα δεν μπορεί να αγνοήσει.
Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι της Αθήνας. Το πρόβλημα είναι μέσα στο νομό μας. Είναι η

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Για την παραίτηση Γεωργακόπουλου

Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, που σήμερα παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, ήταν κατά τη γνώμη μου ένας απαραίτητος κρίκος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υλοποιήσει την πολιτική της.
Μπορεί να διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική σε πολλά, μπορεί να μας χωρίζει το αντιλαϊκό Μνημόνιο, αλλά ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να κάνει πράξη την προσπάθεια αύξησης των εσόδων στα κρατικά ταμεία.
Παράλληλα, θέλω να ελπίζω ότι

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ηλεία: Γυρεύοντας το "ανέφικτο"...

Ένας μεγάλος Έλληνας πολιτικός, ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, έλεγε σε κάθε ευκαιρία ότι "πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού". Εννοούσε με αυτό, υποθέτω, ότι είναι άσκοπο να οραματίζεσαι πράγματα που δεν γίνονται, κι είναι ένδειξη πολιτικής ανευθυνότητας να τάζεις στους πολίτες ανέφικτα πράγματα, δηλαδή αυτά που δεν γίνονται.

Τα χρόνια πέρασαν, άλλος ηγέτης σαν τον Καραμανλή δεν βγήκε, μίκρυναν οι πολιτικοί μας, μίκρυναν και οι ορίζοντές μας, ως χώρας, ως τόπου... Καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι τετραετίες, οι δεκαετίες, όλο και μικρότερος γινόταν ο ορίζοντάς μας, όλο και λιγότερα μας φαίνονταν εφικτά, όλο και συρρικνώνονταν οι